Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. December 20. 09:28, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Idén is a TMKIT győzött a Diákvállalkozások Karácsonyi Vásárán

Idén is a TMKIT győzött a Diákvállalkozások Karácsonyi Vásárán

A Diákvállalkozások Karácsonyi Vásárán és Versenyén a „legötletesebb termék” díját középiskolai kategóriában az idei tanévben is a Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény csapata a GreenGirls Gykft. nyerte el.

A Diákvállalkozások Karácsonyi Vásárán és Versenyén a „legötletesebb termék” díját középiskolai kategóriában az idei tanévben is a Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény csapata (Aklan Szilvia, Molnár Éva, Szabó Hella) a GreenGirls Gykft. nyerte el.

Az idei vásáron az ország 17 iskolájából, 23 csapat érkezett 2012. december 8-án Budapestre a Lurdy Házba, hogy bemutassa és árusítsa portékáit. A csapatok, a “legjobb diákvállalkozás", a “legjobb eladó", a “legötletesebb termék", a “legszebb stand", és a “leghatásosabb marketing munka" címért versenyeztek.
A díjakat neves üzletasszonyok és üzletemberek ítélték oda.

A zsűri tagjai voltak:
Dr. Szűcs András, MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt., üzletágvezető
Dreszler Viktória, Magyar Nemzeti Bank, pénzügyi kultúra projektvezető
Kátai Gábor, ifjúsági szakértő
Kürti Tamás KÜRT Zrt., alelnök
Kovács Patrik FIVOSZ, elnök

A Junior Achievement Magyarország 1998 óta sikeresen működő projektje a Diákvállalkozási program, amely célja egyfajta vállalkozói szemlélet kialakítása a diákok körében. Általános- és középiskolás fiatalok, képzett oktatók és vállalati partnerek (mentorok) segítségével saját diákvállalkozást alapítanak. A diákvállalkozás során a diákok olyan terméket vagy szolgáltatást állítanak elő, mellyel valós pénzforgalmat is bonyolíthatnak, nyugtát állíthatnak ki a megvásárolt termékekről.

A diákvállalkozás működtetése során, a diákok megismerhetik és megtapasztalhatják az üzleti élet olyan oldalait, mint a felelősség, a határidők betartása, a profit és a kockázat vagy a konkurencia; továbbá elsajátíthatják az üzletvitelhez feltétlenül szükséges marketinges, értékesítői készségeket is. A diákvállalkozás során a "kis vállalkozók" megtanulnak, menedzselni, csapatban és önállóan is dolgozni és élvezni az alkotás örömét úgy, hogy mindeközben fejlődik önérvényesítési, konfliktuskezelési és kommunikációs képességük is.

A GreenGirls Gykft tagjai ((Aklan Szilvia, Molnár Éva, Szabó Hella)) kiállították környezetbarát, saját készítésű termékeiket Algyőn, a Dél-Alföldi Régió Karácsonyi ÖKO-Vásáron is.

Címkék: TMKIT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV