Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Április 03. 20:36, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Húszezer gyopárosi fürdőjegyadomány véradóknak

Húszezer gyopárosi fürdőjegyadomány véradóknak

Húszezer fürdőjegyet adományoz, közel ötvenmillió forint értékben Orosháza-Gyopáros Fürdő a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének.

A belépőket a szervezet az önkéntes véradóknak adja, az erről szóló megállapodást kedden írták alá.

Nagy Gábor, a Vöröskereszt megyei igazgatója az MTI-nek elmondta: a szervezet elsőként kedden háromezer, egyedi kódjelzéssel ellátott fürdőjegyet vett át a fürdőtől, hétmillió forint összértékben. Az ajándékkal a Vöröskereszt megbecsülését szeretné kifejezni rendszeres és az új véradóinak - mondta. Az igazgató országosan is egyedülállónak nevezte az együttműködést.

A fürdőjegyes véradásokra a hétvégék és a hosszú hétvégék előtti napokon kerül sor, amikor a kórházaknál gondok léphetnek fel a vérellátásban, a véradók ünnepnapokon pihenhetnek a gyógy- és wellnessfürdőben. Az adományjegy nem tartalmaz korlátozást, a legdrágább jeggyel egyenértékű, nem kötött szezonhoz, egy éven belül bármikor felhasználható és a fürdő valamennyi szolgáltatása térítésmentesen vehető igénybe vele.

Az Orosháza-Gyopárosi Gyógyfürdő ismertségének növekedését várja a Vöröskereszttel közös akciótól, amelyet a megye összes településén megszervezik.
A véradók száma Békés megyében folyamatosan csökken, 2011-ben 21 500 fő volt.

A véradások áprilisi időpontjait itt olvashatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe