Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Szeptember 13. 15:12, péntek | Életmód
Forrás: MTI

Harmadára rövidült a szerelembe esés ideje

Harmadára rövidült a szerelembe esés ideje

Harmadára rövidült a szerelembe esés ideje pár évtized alatt egy brit tanulmány szerint: míg a most 55 évnél idősebb korosztályból egy nő és egy férfi 78 napi ismeretség után nyilvánította magát párnak, addig a mostani 25 évesnél fiatalabbaknak ehhez elég 24 nap.

Míg hajdanán az úgynevezett háromnapos előismeretség kellett az első találka megbeszéléséhez, jelenleg elég négy óra. A rövidülésben nagy szerepe van a világhálónak, azon pedig a közösségi portáloknak, főként a Twitternek és a Facebooknak - hangsúlyozza a tanulmányt elkészítő PIXmania.com nevű brit internetes cég.
A netes üzenetforgalmon alapuló elemzése szerint a férfiak az aktívabb világhálós "széptevők": évente átlagosan 517 üzenetet küldenek hódítás végett, a nők csak 386-ot. Hagyományos - papírra, kézzel írt - szerelmes levéllel a brit pároknak ma már csak a tizede fáradozik.
A távközlés forradalma ugyanakkor nemcsak hamarabb kovácsol párrá két embert, a szakítások bejelentéséhez is egyre népszerűbb eszköz. A párkapcsolatot "felmondók" 36 százaléka telefonon mondja ki a végső szót, 27 százalék telefonos vagy netes szöveges üzenetben - adta hírül a The Daily Telegraph című lap.

Címkék: Színes-életmód

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:54, vasárnap | Életmód

Krausz Ferenc: Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel világszínvonalú eredményeket lehet elérni

Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel hazánkban is legalább olyan esélyekkel lehet világszínvonalú eredményeket elérni, mint külföldön

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.