Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2011. Október 21. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Saját

Hamarosan mindenszentek!

Hamarosan mindenszentek!

Íme egy lista az orosházi temetőket ellátó cégtől. Ezekre figyeljünk halottak napja környékén!

A halottak napjával kapcsolatban megkerestük a Rekviem Temetkezést, mint az összes orosházi temetőben temetőgondnoki tevékenységet ellátó vállalkozást, illetve az evangélikus felekezetű temetők üzemeltetőjét, hogy körképet alkothassunk ezen fontos esemény kapcsán.

A Rekviem cégvezetője, Lászlóffy Róbert elmondta, hogy minden év október utolsó két hetében és november elsején a temetők látogatóinak száma kimagaslóan megnő, ezért szükségszerűvé válnak, bizonyos szigorítások a temetőbe történő behajtást illetően. Október 29-től november 1-ig kizárólag mozgáskorlátozottak és idős emberek hajthatnak be a temetőkbe járműveikkel.

Október 22-23-án és 29-30-án (a hónap utolsó kettő hétvégéjén) délelőtt 10 órától délután 16 óráig, október 31-én és november 1-én pedig reggel 8 órától este 8 óráig biztosít a Rekviem Temetkezés gondnoki személyzetet.

Mivel sokan csak ezen a napon tudják meglátogatni elhunyt szerettüket a temetőben (elsősorban a távolabb élő rokonok), ezért ezeken a napokon is biztosítják a nyitvatartást, hogy a lejárt sírhelyeket újra tudják váltani. Ezzel és bármilyen információkéréssel kapcsolatban tudják keresni a temetőgondnokokat.

A mindenszentek előtti utolsó hétvégén, október 31-én és november 1-én további személyzet is jelen lesz a temetőkben, az ilyenkor felhalmozódó szemét elszállításának megoldására. ezen a hétvégén naponta többször is megtelnek a konténerek, így azok ürítése folyamatosan szükséges. A Rekviem Temetkezés felvette a kapcsolatot a Városüzemeltetéssel, a rendkívüli esemény kapcsán.

Hagyomány, hogy 31-én este szerettünk sírjánál gyertyát gyújtunk. Külön hívják fel a figyelmet, hogy ezt a megfelelő körültekintés mellett tegyék, mert minden évben keletkeznek kisebb tüzek a temetőben. Sajnos sok koszorút úgy készítenek el, hogy a közepére helyezik el a gyertyát, ami kifejezetten tűzveszélyes, ezért kerüljék ezen gyertyák meggyújtását!

Sokan ilyenkor szokták kicserélni az elöregedett fejfákat, kereszteket, táblákat a sírokon, ezért a Rekviem Alvégi- és felvégi temetőgondnoki irodájában ezek beszerezhetők, így nem kell bemenni a városba ezen kellékekért.

Sajnos a lopások is megszaporodnak ilyenkor, ezért felhívják a temetőlátogatók figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek értékeire és jól zárják le járműveiket, azokban táskát, kabátot, értéktárgyakat ne hagyjanak az autóban!

A Rekviem Temetkezés felvette a kapcsolatot az Orosházi Rendőrkapitánysággal is és a több éves gyakorlatnak megfelelően fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak a temetőkben és környékükön.

Amennyiben bármilyen kérdésük, észrevételük van, forduljanak bizalommal a temetőgondnokhoz vagy hívják a Rekviem Temetkezés éjjel-nappali ügyeleti telefonszámát: 06-68/411-053 vgay 06-30/577-0599-et.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.