Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 22. 14:34, hétfő | Helyi
Forrás: hír6

Halottkozmetikázási ügy: marad a kórház önkivizsgálása

Halottkozmetikázási ügy: marad a kórház önkivizsgálása

Emlékezhetnek még arra a tévében felröppent hírre, hogy az orosházi kórház hullaházában ötszámjegyű összeget is elkértek a halottakon végzett kozmetikai beavatkozásokért.

A felháborodást nem csak az összeg nagysága váltotta ki, hanem az is, hogy a műveletet kéretlenül is elvégezték/leszámlázták, például a hamvasztás előtt is. A Hír6  igazgatásszervezési kérdéseket tett fel az orosházi polgármesteri hivatalnak.

 

A kórház akkori nyilatkozata szerint kivizsgálják a történteket. Ennek eredményét egyelőre nem ismerjük. "Miért nem a hivatal, hanem az érintett kórház vizsgálja ki az intézményét érintő gyanút és miért van az, hogy minden más intézményük felett valamiféle felügyeletet gyakorol a hivatal, kivéve a kórházat?" - Tette fel kérdését a Hír6 írója.

Telt, múlt az idő, s némi unszolásra és a sajtóreferens közbelépésére válaszlevél érkezett, a jogi irodától. "Az Áht 121/A § (4) bekezdése alapján a költségvetési szervek belső kontrollrendszerének keretében, a kontrolltevékenység részeként biztosítani kell a folyamatba épített, előzetes, utólagos és vezetői ellenőrzést (FEUVE), többek között a pénzügyi döntések dokumentumainak elkészítése vonatkozásában is.

Elsősorban, így az intézmény vezetői ellenőrzés keretében kivizsgálja az esetet, mely, ha nem vezet eredményre, vagy nem ad kielégítő választ a kérdésekre, akkor szükség szerint a jegyző elrendelheti soron kívül a függetlenített belső ellenőrzést az önkormányzat által fenntartott intézménynél."

A megyei hírportál véleménye szerint a „sajtóelhárító szolgálat" az olvasók, a választók orra előtt eredményesen teljesítette a feladatát.

Címkék: Orosházi Kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.