Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Szeptember 24. 11:16, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Gyopáros Alpár: a Magyar falu programban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára

Gyopáros Alpár: a Magyar falu programban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára

A Magyar falu program részeként működő Falusi civil alapban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára, a korábbihoz hasonló nagyságrendben - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombat délután a Győr-Moson-Sopron vármegyei Szil községben, ahol átadták a Szili Önkéntes Tűzoltó Egyesület által megvásárolt gépjárműfecskendőt.

Gyopáros Alpár, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, elmondta, hogy 2020 óta 419 önkéntes tűzoltó egyesületi pályázatot támogattak országszerte, több mint 1,5 milliárd forint értékben. Az önkéntes tűzoltó egyesületek eredményes pályázatai Győr-Moson-Sopron vármegyében kiemelkedtek az országos átlagból.

A 419 nyertes pályázatból 130 esetben laktanyát vagy szertárt újítottak fel, illetve alakítottak ki újonnan létrejött önkéntes tűzoltó egyesület számára. Emellett 120 gépjárművet újra vagy jó állapotú használtra cseréltek le, ezek többsége tűzoltó fecskendő volt - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el