Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2011. Július 20. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Így fizetik vissza a reálhozamokat

Így fizetik vissza a reálhozamokat

Kiderült, hogy a magánnyugdíj-pénztári tagok miképp juthatnak az eddig felhalmozott reálhozamhoz, melyet a kormány döntése értelmében mindenki visszakap.

A nyugdíjtörvény alapján július huszadikáig minden pénztárnak kötelessége visszaigényelni a reálhozamot és a tagdíj-kiegészítést a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól. Ezt már a legtöbb cégnél megtették, sőt vannak, akik már a kifizetésnél tartanak. Ha még nem fizettek, akkor ezt a visszaérkező pénz jóváírását követően nyolc napig, legkésőbb augusztus 31-ig tehetik meg - tájékoztat a PSZÁF.

A tagok többségében úgy rendelkeztek, hogy a nekik járó összeget postai úton, vagy átutalással szeretnék megkapni. Aki nem döntött, az postán kapja meg a járandóságát. A Magyar Posta Zrt. a kifizetéseket az indítást követően 20 napon belül teljesíti – közölte a cég.

150 ezer forint alatt a postás házhoz viszi a hozamot. Ha valakit nem talál otthon, akkor nála hagy egy értesítőt, melyben tájékoztatja az ügyfelet arról, hogy melyik postahivatalban veheti fel a neki járó összeget. Azoknál is ilyen papírt hagy a postás, akik 150 ezer forintnál többet kapnak vissza.

Ha valaki épp nincs otthon, annak sem kell aggódnia: a posta szeptember 16-áig lehetőséget biztosít a reálhozam átvételére, és arra is, hogy ezt egy meghatalmazott tegye meg helyettünk. Azonban nem árt figyelni, mert ezután már nem vehetjük át pénzünket: a posta visszautalja azt a pénztárnak, mely aztán továbbítja a Nyugdíjbiztosítási Alapnak. Itt az ügyfél újonnan létrejövő egyéni számláján írják azt jóvá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 18:00, szerda | Belföld

Továbbra is lecsengőben a járvány, de a készültséget fenn kell tartani

Továbbra is lecsengőben a járvány, de a készültséget fenn kell tartani - írta a koronavirus.gov.hu szerdán a honlapján.

2020. Július 08. 15:50, szerda | Belföld

Idős nőre támadt rá egy kutya Hernádkércsen

Idős nőre támadt rá egy nagytestű kutya Hernádkércsen. Az állat gazdájával szemben eljárás indult - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

2020. Július 08. 14:01, szerda | Belföld

Huszonkét hálókocsit szerez be a MÁV-Start

A vasúttársaság a szolgáltatásbővítés érdekében gyorsított, nyílt közbeszerzési eljárást írt ki 22 használt, légkondicionált hálókocsi beszerzésére, az ajánlatokat július 20-ig lehet beadni. A fejlesztést a vasúttársaság saj

2020. Július 08. 13:00, szerda | Belföld

Idén 19 balatoni strandon van elsősegélynyújtó szolgálat

Ezen a nyáron a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozatának több mint 320 önkéntese 19 balatoni strandon részesíti elsősegélyben a bajba jutottakat.