Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 06. 13:36, szombat | Helyi
Forrás: www.oroscafe.hu, www.beol.hu

Guardian az egészségért

Guardian az egészségért

A Guardian Orosháza elkötelezetten és folyamatosan szem előtt tartja dolgozói egészségét, hiszen a rendezett lelkiállapot és a jó kondíció a kiegyensúlyozott élet és a maximális teljesítőképesség legfontosabb feltétele.

Ezért született meg a síküveggyárban a „HealthGuard” fogalom, ami magában foglalja mindazokat a tevékenységeket, melyekkel a munkavállalók jólétét kívánják megteremteni, illetve fenntartani.

A vállalat Orosházán is ebben a szellemben próbálja a lehető legtöbbet tenni dolgozói egészségéért. Mindezekről a cég humán erőforrás vezetője, Bánfi-Csizmadia Edit beszélt.
– Minden évben számos, az egészséges életmóddal kapcsolatos programot szervezünk: a fallabda bajnokság, az úszóverseny és a futóversenyek mellett az O-I és az OROSházaGLAS részvételével közös üveggyári sportnapot rendezünk, a kispályás futballcsapatok pedig részt vesznek a városi bajnokságban. A rendezvényeinken rendszeresek a szűrővizsgálatok és a véradás. A vállalat csatlakozott a népszerű „Bringázz a Munkába!”országos kerékpáros kampányhoz, ahol a nagyvállalatok kategóriájában az idén is elhoztuk az első helyet. Mindezek mellett olyan több hétig tartó akciókat szervezünk, ahol munkatársainkat arra biztatjuk, hogy minél többet kerékpározzanak, vagy gyalogoljanak – mondta a HR vezető.

Legfontosabb, hogy rendszeresen felhívják a dolgozók figyelmét a dohányzás káros hatásaira, egyúttal ösztönözzék a dohányzó kollégákat arra, hogy felhagyjanak e káros szenvedélyükkel. Bár már több éve rendeznek leszoktató programokat, ez év elején úgy döntöttek, hogy még nagyobb hangsúlyt helyeznek erre. Így „SLUKK” Non Smoking Program (Segítünk Leszokni Ugyanis Közösen Könnyebb) elnevezéssel új kampány indult.
– A nyitórendezvény áprilisban volt Gyopárosfürdőn, ahová nemcsak a vállalat munkavállalóit, hanem Orosháza érdeklődő lakóit is meghívtuk. dr. Szemenyei Gabriella belgyógyász előadás-sorozatával több héten keresztül nyújtott segítséget a kampány első részében résztvevő dolgozóknak. Fontos leszögezni, hogy elsősorban a leszokás eldöntéséhez szeretnénk segítséget nyújtani, hisz ez a lépés a legnehezebb.

A „HealthGuard” tevékenységet és ezen belül a „SLUKK” programot a városban is népszerűsítik. Utóbbit szeretnék megismertetni az óvodások és iskolások szüleivel, valamint a tinédzserekkel, fiatalokkal is. Ebből a célból hirdettek rajzpályázatot a 7-11 és 12-16 év közötti iskolások részére „Egészséges családban élek” ill. „ELÉG! – a cigiből” témakörökben.
– Azt reméljük, hogy programjainkkal segítséget nyújthatunk a város lakosságának, intézményeinek. Bízunk benne, hogy az egészséges életmód terjesztésére irányuló tevékenységünkhöz egyre többen csatlakoznak majd – mondta Bánfi-Csizmadia Edit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.