Hírek
2011. Augusztus 06. 13:32, szombat |
Helyi
Forrás: www.oroscafe.hu, Fotó: Melega Krisztián
Geotermikus enrgia - mékyítik a kettes kutat

Augusztus végére kész a 2-es visszasajtoló kút tesztelése.
A Szélső és a Kertészház utcai kereszteződésnél a 2-es számú visszasajtoló kút mélyítése folyik. A mélyítést tesztelés követi, ami gőzképződéssel jár majd. A teszteléssel várhatóan augusztus 31-ére végeznek, ezt követően olyan utómunkálatokat végeznek majd, amik nem járnak a mostani zajhatásokkal. Addig a környékbeli lakosok türelmét, megértését kérik – az OrosCaféhoz is érkezett olyan lakossági jelzés, miszerint rendkívül zavaró az éjszakai zaj, füldugóval alszanak.
A Kertészház utcai visszasajtoló kúton kívül Szentetornyán is van egy – a két kút része annak az 530 milliós összköltségű geotermikus beruházásnak, amivel kiváltják Gyopárosfürdő épületeinek gázfűtését. A geotermikus hőenergia használatával éves szinten 35 millió forint takarít meg a fürdő és 842 tonnával kevesebb széndioxiddal terheli a környezetet.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Március 19. 07:58, szerda | Helyi
Erdő Péter kezdeményezte Ervin Gábor, a nyilasok által meggyilkolt vértanú pap boldoggá avatását
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek kezdeményezte Ervin Gábor, a nyilasok által 1944-ben meggyilkolt katolikus pap, embermentő boldoggá avatását vértanúság címén.
2025. Április 30. 07:56, szerda | Sport
Premier League - Szoboszlai a 34. forduló álomcsapatában
Bekerült a 34. forduló álomcsapatába Szoboszlai Dominik, a Premier League friss bajnokcsapatának, a Liverpoolnak a játékosa.
2025. Április 30. 07:56, szerda | Sport
Október első hétvégéjén rendezik a 18. Nemzeti Vágtát Szilvásváradon
Október 4. és 5. között rendezik a Nemzeti Vágtát Szilvásváradon. A sporteseményre idén tizenegy Elővágtán lehet kivívni az indulás jogát, a verseny győztese 5 millió forint díjazásban részesül
2025. Április 30. 07:55, szerda | Életmód
Agrárminiszter: a házikert a magyar családok rejtett erőforrása
Meghatározó jelentőségű a házikerti termelés a jó minőségű és egészséges élelmiszer előállításában.