Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Október 08. 17:12, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

Gázos ügy a belvárosban!

Gázos ügy a belvárosban!

Mivel főzünk hétfőtől?

Október 8-án, szombaton délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a polgármester. Pénteken délután kapott a hivatal egy levelet, miszerint a GDF-Suez gázszolgáltató hétfőn reggel kikapcsolja 1200 háztartásban a gáz ellátást. Indoklásul az 58 millió Ft-os tartozást hozták fel. A város 30 millió forinttal segíti ki a tartozókat. Ez az összeg visszatérítendő hozzá járulás a végzetes lépés elkerülésére. A város vezetői azért döntöttek így, hogy azok, akik tisztességesen fizették a közüzemi számláikat, ne kerüljenek bajba. Természetesen ezt a költséget érezni fogják a lakók, például a közös költség befizetésekor.

A 30 millió forintot általános tartalékból és némi adó bevételi pluszból fogja fedezni a város. Így költségvetés módosításra is szükség lesz. Erről a holnapi rendkívüli testületi ülésen fognak egyeztetni a képviselők.

A lakásszövetkezet jelenlegi vezetője, Tóth István elmondta, hogy a segítség, melyet a város nyújt, csak elméleti. „Minden eset meg van rá, hogy kikapcsolják a gázt, de nyílván mi is arra törekszünk, hogy meghozzuk a megfelelő lépéseket. A holnapi rendkívüli küldött gyűlésen fogunk az ügyről tárgyalni.” – nyilatkozta a lakásszövetkezet vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.