Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Szeptember 01. 08:39, szombat | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Fürdőfejlesztés és a visszaadott pályázat

Fürdőfejlesztés és a visszaadott pályázat

Az Orosházi MSZP frakcióvezetője, Fetser János küldött szerkesztőségünknek választ a tegnap megjelent Fideszes reagálásra, a Fürdőfejlesztéssel és a visszamondott pályázattal kapcsolatban.

"Fürdőfejlesztés: nem lódít, hazudik a Fidesz!

Dancsó József polgármesteri esküokmányán 2010 őszén még alig száradt meg a pecsét, amikor első dolgai között volt − a fideszes többséget kihasználva − lemondani a Gyopárosfürdő az „Alföld Gyöngye” komplex gyógyturisztikai fejlesztés című projekt megvalósításáról. Ezzel 750 millió forint megnyert uniós fejlesztésről mondott le, hihetetlen nagy bűnt elkövetve ezzel. Most utólag próbálja meg ezt magyarázni, de megmagyarázhatatlan. Ez bűn!

A pályázati kiírás azt tartalmazta, hogy maximum 2 milliárd forint értékű fürdőfejlesztésre lehetett pályázni, 50%-os támogatási intenzitással, azaz a felét saját erőként hozzá kellett (volna) tenni. A pályázatot mindenki támogatta, mi szocialisták is. A fideszes vezetésű önkormányzat 1,5 milliárd forintos pályázatot nyújtott be, még a Bajnai-kormány volt hivatalban, amikor ezt meg is nyerték, így 750 millió forint volt az elnyert támogatás, ugyanennyi tehát az önerő. Mindenki azt gondolhatta, hogy sínen van az ügy, tovább épül Gyopárosfürdő, lesz végre fedett uszoda is.

Ezzel ellentétben az önkormányzat által meghirdetett közbeszerzési eljárás során elképesztően nagy ajánlat érkezett. Erről a legutóbbi képviselőtestület ülésén Dancsó Józsefnek címezve a következőt mondtam, szó szerinti idézet:

„Ön félrebeszél! Az uszoda esetében a támogatási intenzitás 50%-os volt, az önök közbeszerzési eljárásának ’köszönhetően’ csökkent le 30%-ra. És mivel már egyszer jegyzőkönyvbe mondtam, ismételten jegyzőkönyvbe mondom, esetleg az ügyészség figyelmét felkeltve, hogy ha nem mondják azt a vállalkozónak, hogy menjen vissza a pályázatával, és egy 500 millió forintossal drágábbat hozzon vissza, akkor most lehet, hogy van Gyopároson uszoda.”

A Fidesz Orosházi Életben megjelent reagálása (hiszen ők a saját médiájukban ugye lapzárta után is reagálhatnak…) ezt a két tényt igyekszik összemosni. Dancsó József és a Fidesz eltolta a fürdőfejlesztést, még egy megnyert pályázatot sem tudott megvalósítani, és lemondott 750 millió forintról.

Bármit hazudozzanak, ez az igazság. És az igazság fáj.

Orosháza, 2012. augusztus 31.

Fetser János

frakcióvezető, MSZP városi szervezete elnöke"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat