Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Május 07. 21:33, hétfő | Helyi sport
Forrás: ONKC; Fotó: Tóth Emese

Fontos meccset nyertünk meg

Fontos meccset nyertünk meg

Az NB I/B-s junior bajnokság utolsó előtti fordulójában hétgólos győzelmet arattunk a listavezető Loki ellen.

A remek napot kifogó kapusunk, Ádász bravúrjainak és a védelmünk feljavulásának köszönhetően egy lépésre kerültünk az álmaink megvalósításához.

Orosházi NKC – DVSC-FÓRUM II.: 33-26 (20-14)
NB I/B-s junior bajnoki mérkőzés, 20. forduló.
Orosháza, Városi Sportcsarnok.
Vezette: Fődi, Vörös.

Orosházi NKC: Kothencz, ÁDÁSZ (kapusok), FARKAS 9 (3), TÓTH 7 (4), Dancsó 3, Szöllősi D. 3, Gregus 2 (1), Körmendi 2, Molnár 2, Volencsik 2, Kecskeméti 1, Kónya 1, Ulmann 1 (1), Czombos.
Edző: Pásztor István.

A debreceni csapat legjobb dobói: Gavallér 6, Jónás 6, Tóth 6.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 9/9, ill. 2/2.

Fontos meccs várt szombaton lányainkra, hiszen a bajnoki cím múlhat rajta. Az elsőségért Orosháza, Debrecen és Hajdúnánás csapata küzd az utolsó meccsig rendkívül szoros pontállásokkal.

Az első pillanatoktól kemény küzdelmet láthattunk a pályán. Bár felváltva estek a gólok az első félidő elején nehezen találtunk fogást a remekül játszó Gavalléron. A vezetést azonban a második perctől kezdve nem engedte ki a csapat a kezéből. Szerencsére az ellenfél számára tarthatatlannak bizonyult bal kettőben Farkas és jobb kettőben Tóth. Ettől a debreceni edző felettébb ideges lett és többszöri reklamálás és figyelmeztetés után még kétperces büntetést is kapott. Közben a hazai kapuba beálló Ádász egyre jobban belelendült a játékba és több bravúros védés mutatott be. A félidő vége felé a Debrecen emberfogással kivette Tóthot a játékból. Így nagyobb teret kapott a gyorslábú Dancsó, aki három gólt is bevarrt hirtelen az ellenfél kapujába.

A második félidőre védelmünk feljavult az eddig is remekül védő Ádász szintjére. Hosszú lefolyású támadásokra kényszeríthettük az ellenfelet, melynek rendre passzív játék lett a vége. Így ebben a játékrészben sokkal kevesebb gól esett. Az ellenfél találataira azonban szinte mindig sikerült két góllal is válaszolni, lassan nőtt a különbség a két csapat között. Az utolsó perceket a nézők vastapsa mellett örömjátékkal fejezhette be a csapat.

Pásztor István: – A második félidőre feljavuló védekezésünk a végig fantasztikusan védő Ádász Diával megalapozta a győzelmet. Köszönöm a szombaton ballagóknak (Gregus, Körmendi), hogy eljöttek és erősítették a csapatot ezen a nagyon fontos meccsen.

Címkék: kézilabda, ONKC, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: