Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Április 10. 14:32, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: a kisebb településeknek újabb dohányboltpályázatot írnak ki

Fidesz: a kisebb településeknek újabb dohányboltpályázatot írnak ki

Ahogyan az tervbe volt véve, nyáron nyitnak a nemzeti dohányboltok, a kisebb településeknek pedig újabb pályázatot fog kiírni a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. - közölte a Fidesz-frakció a szocialisták szerdai sajtótájékoztatójára reagálva.

Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy úgy tűnik, csaknem 1500 településen nem lehet majd cigarettát kapni, ami a feketekereskedelem növekedését és az állami adóbevételek csökkenését okozza majd.
A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul azt írta: ahogyan Európa sok más helyén, úgy - a gyermekek és fiatalkorúak védelmében - Magyarországon is állami kontroll alatt fognak működni a dohányboltok. Ezért a korábbinál kevesebb helyen, de országszerte elérhetően és az állam által felügyelt módon lehet majd cigarettát árusítani.
Nemzeti dohányboltok öt-hatezer árusító helyen fognak működni, az első sikeres pályázók pedig már a nyári hónapoktól megkezdhetik az árusítást - közölte a kormánypárti képviselőcsoport, hozzátéve, hogy a beérkezett csaknem 16 ezer pályázatról április 23-áig születik döntés. Megjegyezték azt is, hogy az ország több területén négy-ötszörös túljelentkezés volt.
Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. már jelezte: további pályázatot ír ki azoknak a kisebb településeknek, amelyekről eddig nem jelentkeztek, bár nagy részükben eddig sem volt dohányárusítás.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.