Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2021. Október 04. 15:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felszámoltak egy iszlamista terrorcsoportot Moszkvában

Felszámoltak egy iszlamista terrorcsoportot Moszkvában

A Hizb ut-Tahrír al-Iszlami nemzetközi terrorszervezet egy moszkvai sejtjének felszámolásáról számolt be hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A tájékoztatás szerint a terrorszervezet nyolc tagját őrizetbe vették. Az FSZB közölte, hogy a gyanúsítottak az egész világra kiterjedő kalifátus létrehozását, a világi intézmények lerombolását és a hatalom erőszakos megdöntését célzó ideológiájuk alapján "alkotmányellenes tevékenységet" folytattak.

Az őrizetbe vett iszlamistáktól tiltott propagandaanyagokat foglaltak le. Az FSZB nem közölte, hogy az elfogást mikor hajtotta végre.

A magát erőszakmentesnek valló, az egykori Szovjetunió területén aktív, és a muszlim teokratikus állam megteremtésére törekvő Hizb ut-Tahrír al-Iszlamit (az Iszlám Felszabadítás Pártját) Oroszországban 2003 óta terrorszervezetként tartják számon és máshol is betiltották, de például Ukrajnában szabadon működhet.

Címkék: iszlamista, moszkva, terror

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 10:36, kedd | Külföld

A Fehér Ház mélyen aggasztónak tartja az izraeli katonai mozgásokról szóló titkos hírszerzési iratok nyilvánosságra kerülését

A Fehér Ház mélyen aggasztónak tartja az Irán elleni lehetséges izraeli előkészületekről szóló, szigorúan titkos hírszerzési iratok nyilvánosságra kerülését

2024. Október 19. 08:37, szombat | Külföld

Putyin: Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna atomfegyvert hozzon létre

Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna nukleáris fegyvert hozzon létre - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor pénteken a BRICS-országok jelentős sajtóorgánumainak vezetőit fogadta Moszkvában.

2024. Október 19. 08:33, szombat | Külföld

Kína nem érti, miért félnek a polgárok a gyermekvállalástól

2024. Október 18. 07:45, péntek | Külföld

Az izraeli hadsereg hivatalosan is bejelentette Jahja esz-Szinvár Hamász-vezér megölését

Az izraeli hadsereg (IDF) hivatalosan is megerősítette, hogy a tavaly október 7-i mészárlást kitervelő és levezénylő Hamász-vezért, Jahja esz-Szinvárt megölték.