Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Szeptember 10. 16:21, hétfő | Sport
Forrás: hajoka.hu

Ezt a versenyt nem így terveztük!

Ezt a versenyt nem így terveztük!

Kassa Rallye összefoglaló: Bessenyey Zoltán – Papp György

Bessenyey Zoltán (Subaru N12):

Sajnos két nap alatt mindössze 3,5 gyorsasági szakaszt tudtunk teljesíteni, ami korántsem nevezhető jó eredménynek. Az előjelek nem voltak, pedig rosszak, hiszen 2 héttel ezelőtt a miskolci (szinte hazai) RTE futamon melgítettünk, ahol nagyon közel sikerült autózni Asi-hoz és Hadik Andris-hoz, valamint megkezdtük az újbóli összeszokást Gyurival. Neki is szoknia kellett a kocsi nyugodtságát egy 2WD géphez képest, meg a sebesség sem ugyanaz, így mindenképpen jó volt menni 60 kilométert a kassai futam előtt.

A Szlovák hétvége már nem volt ennyire egyszerű, hiszen az első szakaszon azonnal egy balesetnél kellett megállunk, emiatt átlagidőt kaptunk, azaz eleve hátrányból kezdtünk. A második és harmadik pálya nem volt rossz, mindenhol lehetett volna gyorsabban menni, de az idők is azt mutatták, hogy valóban közelebb vagyunk a hazai és nemzetközi élmezőnyhöz. Sajnos azonban a negyedik szakasz rajtjában egy alkatrész eltört a hajtásban, így kénytelenek voltunk feladni. Ezzel kiestünk a CEZ értékelésből, és nem nagyon volt értelme folytatni. Mégis úgy döntöttünk, hogy megyünk tesztelési célzattal tovább (Super Rally szabály szerint) és megnézzük, mire vagyunk képesek a második Szlovák versenynapon. Ez a kíváncsiskodásunk 3,5 kilométerig tartott, amikor is elgyengült a kocsi. Szinte nulla olajnyomással és füstölő kocsival még lementünk a célhoz, ahol azonnal lángra kapott a Subaru.

Szerencsére a kézi palacknak és az állomáson lévő porral oltónak köszönhetően sikerült a tüzet megfékeznünk, ami még két alkalommal gyúlt újra. A kocsiban első ránézésre is van kár bőséggel, de a legtöbb kár most a lelkünket érte. Két nap alatt kétszer estünk ki, pedig a részeredmények megint bíztatóak voltak, mint Lengyelországban vagy Szlovéniában. Az igazság azonban az, hogy ha az ember egy nemzetközi sorozatban szeretne jó helyen végezni, akkor be kell tudni fejezni a futamokat, nem elég néhány szakaszon megverni az ellenfeleket. Az elkövetkező 3 hét csak erről fog szólni, megpróbálunk az olasz verseny előtt mindent rendbeszedni és átgondolni a dolgokat, mert több hibát nem engedhetünk meg magunknak. Jelenleg negyedik helyen állunk a CEZ értékelésben, még van remény feljebb lépni, amit nagyon szeretnénk is.

Addig is egy verseny erejéig visszatérek a pályaautósok közé, hiszen ezen a hétvégén Vallelungában a Mini Rush Hour sorozat zárófutamán vehetek részt a hazai importőr segítségével. Nagyon bízom benne, hogy bár kevés tapasztalattal rendelkezem, de nem fogok szégyent hozni magunkra, és valami jó eredménnyel térhetek haza Róma mellől.

Köszönet a Támogatóknak!

- FleetConcept Rally Team -

Címkék: rally, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.