Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. December 18. 05:51, kedd | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Évet értékelt a DK

Évet értékelt a DK

December 15-én az Orosházi Demokratikus Koalíció Szervezete értékelte a 2012. áprilisa óta elért eredményeket.

Az év utolsó DK taggyűlését Pleskó Orsolya nyitotta meg, beszédében elmondta, hogy bár elég fiatal, mégis a politikai vonalon látja esélyét, hogy élete jobb irányba forduljon, e mellett nem csak munkának tekinti a tagságot, hanem barátokat is szerzett. „Csatlakoztam a DK-hoz, akik tagjai nem csak munkatársak, de barátok is. Olyan csapat, mint a miénk, sikert fog elérni” – hangzott el Pleskó Orsolyától.

Lukács Béla a DK Roma Tagozatának szervezője ünnepelni érkezett az évértékelőre. Beszédében bővebben is kifejtette, hogy miért van rá oka: „Ma ünnepelni jöttem, úgy érzem van rá okom, mert idén megalakult a 4. számú DK szervezetének Roma Tagozata. A kisebbség oldaláról öröm, hogy tagja lehetek ennek a pártnak, hiszen ez az egyetlen párt karolja fel a kisebbséget. Gyurcsány Ferenc orosházára látogatásakor személyesen látogatta meg a roma családokat.” – mondta Lukács Béla, aki hozzá fűzte, véleménye szerint van érdeklődés a változás felé és, hogy optimista a jövőt illetően.

Dragonya Zoltán is felszólalt az est folyamán. Ő a jövőre megalakuló DK ifjúsági szervezetéről beszélt, melynek koordinátoraként fog tevékenykedni Orosházán. Az alakuló ifjúsági szervezet szoros kapcsolatban áll majd a DK-val, akik tagjaira Dragonya is barátként tekint. „2006. nyara óta foglalkozom politikával. Tudom, hogy lesznek jó és rossz pillanatok, de ezekből tudunk tanulni. Én már tudom, hogy mit nem kell csinálni.” – jegyezte meg viccesen a leendő szervező.

Szabó János az Orosházi Demokratikus Koalíció alelnöke ez erkölcsi fölényről és az összefogás sikerességéről beszélt. Erkölcsi fölényként tekint Gyurcsány Ferenc látogatására, hiszen a szélsőséges megnyilvánulásokat ki tudták küszöbölni. „Nekünk sikerült először több ellenzéki pártot összefogni, mikor Varga István kijelentése ellen demonstrációt szerveztünk. De voltak olyan rendezvények is, ahol lazítottunk (pl.: halászléfőző verseny Csorváson).” – nyilatkozta az alelnök, majd hangsúlyozta, hogy az Orbán-kormány alatt állások szűntek meg, átalakult az oktatási, egészségügyi rendszer, ezért „elképesztően nagy munka vár ránk.”.

Az Orosházi Demokratikus Koalíció Szervezetének elnöke, Papp Róbert zárta a beszédek sorát. Visszaemlékezett az egykori ifjúsági szervezetre, amelyben kiemelkedően tevékenykedett. Idén pedig a DK elnökeként értékelte az április óta elért eredményeket. A sok esemény (tüntetés, Gyurcsány Ferenc látogatása, sajtóközlemények, aláírás gyűjtések) ellenére mérsékelt politikát folytatott a párt, ezzel a kicsit más stílussal igyekezett megfogni az orosházi lakosokat. Papp Róbert a körülbelül 25 fős csapattal készen áll arra, hogy egy sokkal intenzívebb politizálás kidolgozásával megmutassák szerepvállalásukat. „Már a politizálás sem úgy zajlik, ahogyan kellene. Se füle, se farka. Hiszem, hogy jövőre eredményes évet sikerül zárni, hogy 2014-re egységes, közösen összeállított választottunk legyen, amit idén terveztünk, azt is sikerült elérni.” – nyilatkozta az Orosházi DK elnöke, majd hangsúlyozta, hogy „2013. az értelmes párbeszéd éve kell, hogy legyen. Jól látszik, hogy a kormány radikális változásokat hozott, a felsőoktatással kapcsolatosan is országszerte tüntetnek. Remélem nem fog elfajulni a dolog. Felnőttként kell beszélni egymással. A demokratikus egyensúlyokat helyre állítjuk a demokráciáért, az alkotmányért!” – fejezte be felszólalását Papp Róbert, majd a politikát félre téve, egy welcome drinkkel és vacsorával folytatódott a már barátinak mondható összejövetel.

Címkék: dk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a