Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2022. Április 28. 13:05, csütörtök | Bulvár
Forrás: infovárosok

Erősport: országos tehetségkutató sorozatot indít a CESA

Erősport: országos tehetségkutató sorozatot indít a CESA

Az elnökség tervei szerint hat állomáson, öt selejtezőn és egy nagydöntőn mérhetnék össze talentumukat az érdeklődők.

„Friss hús kerestetik” – ez is lehetne a Közép-Európai Erősember-szervezet (CESA) által életre hívott új széria, az elnök által bejelentett Talent versenysorozat mottója. Sebestyén Jánosék az ország különböző régióiban megtartott selejtezőkön kutatnák fel a jövő meghatározó versenyzőit. Az is eldőlt, hogy az elsőosztályú erősember bajnokság (Prémium Liga) mezőnye 2022-ben is ellátogat a siófoki Muscle Beach-re.

Hat versennyel, öt selejtezővel és egy nagydöntővel indul útjára a 2022-es versenyidényben a Talent sorozat – jelentette be a Prémium Média érdeklődésére a CESA elnöke, Sebestyén János.

„Olyan versenyzőket szeretnénk, akik még nem indultak erősember versenyeken. Mondhatnánk azt is, friss hús. Mind az öt állomás különböző országrészben lenne, versenyenként legalább nyolc-tíz fővel, visszatérők nélkül. Közülük a legjobbak mérnék össze a tudásukat az évad végi döntőben” – mondta a tervekről.

A széria elindításáról a CESA áprilisi közgyűlésén döntöttek. A tervek szerint korbeli megkötés nélkül bárki jelentkezhetne a Talent sorozat egy-egy állomására. A kikötés csupán annyi, hogy a versenyzők nem lehettek korábban tagjai magyarországi erősember-versenyek mezőnyének. A legjobbak az Erősember-szervezet által szervezett ligasorozat másodosztályában indulhatnának a 2023-as idényben, ahonnan Molnár Zsolt és Juhász Péterék mellé a Prémium Ligába vezethet tovább az útjuk.

„A konditermekben szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy mindig van néhány érdeklődő az erősembersport iránt, akik kíváncsiak lennének, de nem tudják, hol kezdjék el. Szeretnénk nekik egy kitörési pontot biztosítani ezzel a sorozattal. Egyúttal szakmai támogatást is biztosítva ahhoz, hogy a legtöbbet fejlődhessenek” – tette hozzá Sebestyén János.

A közgyűlésen az is eldőlt, hogy idén is megrendezik a Prémium Liga – Formula–1-es párhuzammal élve – „Monacói Nagydíját”, a a siófoki Scitec Muscle Beach programjába illesztett kupafordulót.

„Helytálló a párhuzam. A Muscle Beach hete egészen különleges a versenyzőink számára. Egy átlagos fordulónál sokkal nagyobb a felhajtás, annak köszönhetően, hogy egy sokkal nagyobb programsorozat részeként tudjuk megtartani a fordulót. Rettentő sok verseny, rettentő sok érdeklődő, valódi sportünnep. Ilyenkor lehetőségünk van olyanokhoz is eljutni, akik alapból egy-egy versenyünkre nem biztos, hogy kilátogatnának. Tavaly is érezhető volt, hogy a nagyobb érdeklődés, a több néző mennyire feltüzelte a versenyzőket” – mesélte a CESA elnöke.

A Prémium Liga 2022-es kiírása április 23-án a sárbogárdi selejtezővel startol. A verseny legjobbjai állandó tagságot szereznek a legalább hat versenyhétvégével tervezett idényre, melynek címvédőként Molnár Zsolt vághat neki.

Címkék: erősport

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 04. 15:22, csütörtök | Bulvár

II. Hajdúdorogi Amatőr Strandfoci Bajnokság

Idén második alkalommal került megrendezésre a strandfoci bajnokság Hajdúdorogon, amelynek töretlen népszerűségét jól jelzi, hogy 20 csapat jelezte nevezési szándékát,

2022. Augusztus 04. 12:02, csütörtök | Bulvár

Magyarországon tartják a guppi tenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását

Magyarországon tartják a guppi díszhaltenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását augusztus 4-6. között, a Pakson megrendezésre kerülő versenyen mintegy 80 tenyésztőtől 200 halpár érkezett 18 országból

2022. Augusztus 04. 08:04, csütörtök | Bulvár

Elindul az Omega együttes életműsorozata

Elindítja az Omega együttes életműsorozatát a GrundRecords. A legendás zenekar felvételeinek sorát nyitó CD-ken az első, 1968-as nagylemezt megelőző időszak kislemezeit, rádiófelvételei szerepelnek.

2022. Augusztus 03. 17:05, szerda | Bulvár

Állatos élmények, családi programok és koncertek az Állatkerti Fesztiválon

Állatos élmények, családi programok, koncertek és előadások várják a közönséget csütörtöktől vasárnapig az Állatkerti Fesztiválon, a Fővárosi Állat- és Növénykertben.