Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Január 21. 19:12, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Épülhet az új orosházi szennyvíztelep

Épülhet az új orosházi szennyvíztelep

Korszerű szennyvíztisztító telep épül Orosházán 1,86 milliárd forintból. A beruházás 85 százalékos EU-támogatással valósul meg, és 2015-re készülhet el a napi 970 köbméter szennyvíz feldolgozásra alkalmas.

A kivitelezéséről szóló szerződést hétfőn Dancsó József polgármester és Miklóssy Ferenc, a közbeszerzésben nyertes kivitelező cég, a Keviép Kft. ügyvezetője írta alá.
Orosháza Város Önkormányzata a kivitelezési költségek 85 százalékára nyert 1,58 milliárd forint értékű vissza nem térítendő brüsszeli támogatást a Környezet és Energia Operatív Program keretéből – mondta Dancsó József polgármester. Hozzátette: a kivitelezési munkálatok a terület átadását követően indulhatnak.

A beruházás céljait és részleteit ismertetve Csizmadia Ibolya beruházásokért felelős alpolgármester kiemelte: az új tisztítómű naponta 970 köbméter szennyvizet tud majd fogadni és tisztítani. A beruházás keretében korszerűsítik a már meglévő mechanikai tisztítót, kiépül a biológiai tisztítórendszer, a keletkező iszap melléktermékből előállított energiával biztosítják a telep fűtését, melegvíz-ellátását, valamint villamosenergia-igényének egy jelentős részét. A beruházás várhatóan 2015 elején fejeződne be.
Miklóssy Ferenc, a debreceni Keviép Kft. ügyvezetője a kivitelezési munkákról szólva kiemelte: a hazai tulajdonosok által jegyzett építőipari cég jelentős számban épített ipari és kommunális létesítményeket. A referenciák között megemlítette többek között a debreceni szennyvíztisztító építését, és számos hasonló beruházás fűződik a cég nevéhez a Nyírségben és Kelet-Magyarországon. A társaság jelenleg Romániában is dolgozik szennyvízprogramok kivitelezésén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén