Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2013. Április 26. 20:43, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Elkészült a Doherty Hungary új üzemcsarnoka Orosházán

Elkészült a Doherty Hungary új üzemcsarnoka Orosházán

Elkészült a Doherty Hungary kétezer négyzetméteres új üzemcsarnoka Orosházán. A beruházást ünnepélyes keretek között pénteken adták át.

EU támogatás a Dél-Alföldi regionális Operatív Program keretéből. A forgórészeket és tengelyeket gyártó Doherty 1998 óta 4 millió eurót fektetett be orosházi telephelyén. A társaság termelése látványosan felfutott az elmúlt években, éves árbevétele 2006-ban 985 millió forint volt, 2012-ben 1,856 milliárd forintot ért el. A cég dolgozóinak száma 133 fő.

A Doherty család 1998-ban létesített új telephelyet Orosházán, a cég közvetlen irányítását 2007-ben vette át Jim Doherty és új menedzsmenttel öt év alatt jelentős eredmények születtek - mondta a megnyitón Patrick Doherty a cég alapítója. Hozzátette: évente 11-12 millió tengelyt készítenek háztartási gépekhez és gépkocsikhoz, döntően nemzetközi megrendelésekre.

Az ünnepségen részt vett Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, aki a hazai kis- és középvállalkozások emblematikus cégének nevezte a Dohertyt. Elmondta: a társaság minden tekintetben visszatükrözi a kormány gazdaságpolitikai szándékait. Folyamatosan fejleszt, munkát ad a térségben élő embereknek, termékei versenyképesek a nemzetközi piacokon, éves termelésnek több mint nyolcvan százaléka export.

A kormány vállalkozási környezetet segítő politikájáról szólva Szatmáry Kristóf kifejtette: az elmúlt három évben a kormány elhárította a kkv-szektor fejlődését gúzsba kötő legnagyobb akadályokat, a tehetséges és rátermett vállalkozások fejlődnek, mint azt a Doherty példája is mutatja. Stabil az államháztartás, az adókörnyezet EU viszonylatban is versenyképes. Kiemelte a Magyar Nemzeti Bank új kamatpolitikáját, amely szerinte áttörést hoz a gazdaságban, a vállalkozások olcsóbb hitelekhez jutnak.

Közölte, a kormány diplomáciai eszközökkel nyit a keleti piacok felé, a vállalkozások többletexportja érdekében, míg a belső fogyasztást növelő intézkedések a hazai piacon nyitnak új lehetőségeket.

Dancsó József (Fidesz) Orosháza polgármestere beszédében kiemelte: a város minden munkahelyteremtő fejlesztésben hatáskörén belül segíti a vállalkozásokat. A Doherty kiszámítható stabil vállalkozás, száz családnak nyújt hosszútávon megélhetést.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 25. 08:00, hétfő | Külföld

Meginoghat az oltási terv az AstraZeneca bejelentése miatt Ausztriában is

Ausztriában is meginoghat az oltási kampány, miután a svéd-brit AstraZeneca gyógyszergyártó cég bejelentette, hogy az első negyedévben nem tudja vállalni a megígért oltóanyag leszállítását - írták az osztrák lapok.

2021. Január 25. 07:00, hétfő | Belföld

Müller Cecília: átgondolt oltási terv szerint halad a vakcináció

Magyarországon átgondolt oltási terv szerint halad a vakcináció, hiszen rendelkezésre kell állnia a második dózis oltóanyagnak is a már beoltottaknak - mondta az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának nyilatkozva.

2021. Január 25. 06:00, hétfő | Külföld

Megállt a fertőzések számának emelkedése Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában sok országrészben már csökken az újonnan bekövetkező fertőzések száma, de még nincs itt az ideje a járvány megfékezését célzó korlátozások feloldásának

2021. Január 25. 05:00, hétfő | Külföld

A szlovének mintegy hatvan százaléka valószínűleg beoltatná magát

A szlovének mintegy 60 százaléka valószínűleg beoltatná magát a koronavírus ellen, ami jelentős növekedés e téren: tavaly októberben még csak a megkérdezettek húsz százaléka válaszolta azt, hogy kérné a védőoltást