Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2013. Április 26. 20:43, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Elkészült a Doherty Hungary új üzemcsarnoka Orosházán

Elkészült a Doherty Hungary új üzemcsarnoka Orosházán

Elkészült a Doherty Hungary kétezer négyzetméteres új üzemcsarnoka Orosházán. A beruházást ünnepélyes keretek között pénteken adták át.

EU támogatás a Dél-Alföldi regionális Operatív Program keretéből. A forgórészeket és tengelyeket gyártó Doherty 1998 óta 4 millió eurót fektetett be orosházi telephelyén. A társaság termelése látványosan felfutott az elmúlt években, éves árbevétele 2006-ban 985 millió forint volt, 2012-ben 1,856 milliárd forintot ért el. A cég dolgozóinak száma 133 fő.

A Doherty család 1998-ban létesített új telephelyet Orosházán, a cég közvetlen irányítását 2007-ben vette át Jim Doherty és új menedzsmenttel öt év alatt jelentős eredmények születtek - mondta a megnyitón Patrick Doherty a cég alapítója. Hozzátette: évente 11-12 millió tengelyt készítenek háztartási gépekhez és gépkocsikhoz, döntően nemzetközi megrendelésekre.

Az ünnepségen részt vett Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, aki a hazai kis- és középvállalkozások emblematikus cégének nevezte a Dohertyt. Elmondta: a társaság minden tekintetben visszatükrözi a kormány gazdaságpolitikai szándékait. Folyamatosan fejleszt, munkát ad a térségben élő embereknek, termékei versenyképesek a nemzetközi piacokon, éves termelésnek több mint nyolcvan százaléka export.

A kormány vállalkozási környezetet segítő politikájáról szólva Szatmáry Kristóf kifejtette: az elmúlt három évben a kormány elhárította a kkv-szektor fejlődését gúzsba kötő legnagyobb akadályokat, a tehetséges és rátermett vállalkozások fejlődnek, mint azt a Doherty példája is mutatja. Stabil az államháztartás, az adókörnyezet EU viszonylatban is versenyképes. Kiemelte a Magyar Nemzeti Bank új kamatpolitikáját, amely szerinte áttörést hoz a gazdaságban, a vállalkozások olcsóbb hitelekhez jutnak.

Közölte, a kormány diplomáciai eszközökkel nyit a keleti piacok felé, a vállalkozások többletexportja érdekében, míg a belső fogyasztást növelő intézkedések a hazai piacon nyitnak új lehetőségeket.

Dancsó József (Fidesz) Orosháza polgármestere beszédében kiemelte: a város minden munkahelyteremtő fejlesztésben hatáskörén belül segíti a vállalkozásokat. A Doherty kiszámítható stabil vállalkozás, száz családnak nyújt hosszútávon megélhetést.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 08:55, hétfő | Belföld

Meghalt 291 beteg, 5077-tel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 291, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 5077 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn,

2021. Április 12. 08:00, hétfő | Külföld

Az egykori miniszterelnök szerint ideje, hogy Harry és Vilmos kibéküljön

A nagypapájuk, Fülöp edinburghi herceg halála feletti gyász arra is alkalmat teremt Harry és Vilmos herceg számára, hogy félretegyék személyes ellentéteiket - mondta vasárnap Sir John Major volt brit miniszterelnök.

2021. Április 12. 07:00, hétfő | Belföld

Túl a 2,8 millión: jól halad az oltási program

Jól halad az oltási program Magyarországon - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a közmédiának vasárnap.

2021. Április 12. 06:00, hétfő | Külföld

A Covid-19 elleni gyógyszert szabadalmaztak Oroszországban

Oroszországban szabadalmaztak egy új, MIR-19 elnevezésű koronavírus elleni gyógyszert - jelentette be vasárnap a szert fejlesztő Szövetségi Orvosbiológiai Ügynökség (FMBA) Immunológiai Intézete.