Hírek
2024. November 05. 08:00, kedd |
Életmód
Forrás: MTI
Elhunyt Forgács Gábor színész, humorista

Hetvenhat éves korában hétfőn reggel elhunyt Forgács Gábor színész, humorista - tudatta lánya, Győrfi-Forgács Beáta Facebook-oldalán.
A színész "hosszú, méltósággal, megingathatatlan hittel és humorral viselt betegség után" hunyt el. Temetéséről a későbbiekben adnak hírt - áll a bejegyzésben.
Forgács Gábor 1947. december 30-án született Budapesten. Előadói karrierje az 1972-es Ki mit tud?-dal indult el, érdeklődése rövidesen, Koós János hatására a humor, illetve a színészet felé fordult. A művész 1975-1977 között a Békés Megyei Jókai Színházban szerepelt, majd 1993-ig a Vidám Színpad, 1998-ig pedig a Mikroszkóp Színpad tagja volt, mielőtt szabadúszóvá vált. Basszusgitárosként tagja volt Magyarország első színészzenekarának, amelyben Bubik István és Sipos András dobolt, ifjabb Latabár Kálmán zongorázott, Mikó István pedig gitározott.
A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel 1997-ben tüntették ki, 2011-ben pedig Pepita-díjat kapott.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Május 02. 09:46, péntek | Életmód
Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben
Három különböző méretben készítette el a következő egyházfő első ruháját Raniero Mancinelli római szabó.
2025. Május 01. 08:47, csütörtök | Életmód
Fudzsimoto Szu: A Zene Háza az egyik legfontosabb projektem
Fudzsimoto Szu (Sou Fujimoto) világhírű japán építész az Oszakai Világkiállításon tartott előadást, amelyben kiemelte: a Magyar Zene Háza az egyik legfontosabb projektje.
2025. Május 01. 08:36, csütörtök | Életmód
Visit Hungary: mintegy hétszázezren pihentek Magyarországon a tavaszi szünetben
Az áprilisi vakáció időszakában 664 ezer turista kereste fel a magyar tájakat, április 17-27. között a szálláshelyek 36 százalékkal több vendéget fogadtak a tavalyi tavaszi szünethez képest
2025. Április 30. 07:55, szerda | Életmód
Agrárminiszter: a házikert a magyar családok rejtett erőforrása
Meghatározó jelentőségű a házikerti termelés a jó minőségű és egészséges élelmiszer előállításában.