Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Április 14. 11:39, szombat | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Egy nap az allergiáról!

Egy nap az allergiáról!

A Jótékonysági Nőegylet által szervezett programon Erdei „Madár” Zsolt is részt vett.

Az ünnepi beszédeket Tóth Margit konferálta fel, majd Dr. Dancsó József polgármester köszöntötte a résztvevőket.

Erdei Zsolt kétszeres világbajnok profi ökölvívó a Harcművészet az Egészséges Gyermekekért Mozgalmat hirdette, majd részt vett a véradáson.

Jótékonysági Nőegylet Egészségnapján az allergiás betegségekről hallhattunk szakmai konzultációkat, szűrővizsgálatokra illetve véradásra is lehetőség nyílt. (Vércukor, koleszterinszint, vérnyomásmérés és lisztérzékenységi vizsgálat)

A II. emeleti Bubik teremben különböző előadásokat hallhattunk az allergiákról. Előadók:
dr. Csányi Ágnes gyermekgyógyász gasztroenterológus
dr. Dimák Andor pulmonológus
dr. Kerekes László orvos, természetgyógyász
László Ágnes pszichológus
Lászikné Kergyó Beáta dietetikus

A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény különböző tesztekkel készült az egészségnapra: interaktív teszt a táplálkozásról, önismereti teszt, drog totó és stressz kérdőív. Az iskola egészségügyi felnőttképzést is indít.

A Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény gyulai központjából szintén az egészségügyi felnőttképzésen volt a hangsúly, valamint a különböző sebek bemutatásán túl vércukor, vérnyomásmérésre és első segélynyújtás bemutatására volt lehetőség.

A Mester Család standjáról Horváth Ferenc nyilatkozott. Mintegy 10 éve vannak a piacon és glutén mentes élelmiszerekkel, alapanyagokkal segítik a a gluténérzékenyek életét. Rendszeresen szállítanak Orosházára, havonta egyszer, házhoz. Elérhetőségük: debrecenmester@gmail.com (Tel.: 30/363-4639)

Demkó Nagy Brigitta 2010. decemberben szült, majd pár hónap múlva érdekes tünetek jelentkeztek nála. A Szemei begyulladtak, bevörösödtek. Rögtön elkezdett kutatni a rejtélyes betegség után. A Vérkép, a bőrgyógyászat és a szemészet sem tudott kielégítő választ adni állapotára. A furcsa tünetek a mai napig nem múltak el, ezért látogatott el ma az egészségnapra, hogy a különböző allergia vizsgálatok hátha fényt derítenek a betegségre. A vércukor és a glutenérzékenység vizsgálat is negatív volt. A betegség felkutatása tovább folyatódik Brigitta számára.

Címkék: allergia, egészség

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén