Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Február 16. 08:10, csütörtök | Helyi sport
Forrás: ONKC

Egy döntetlen és egy vereség a Gyermekbajnokságban

Egy döntetlen és egy vereség a Gyermekbajnokságban

Orosházán rendezték meg az Erima Országos Kézilabda Gyermekbajnokság U16-os (1995) korosztály régió döntőjének 2. fordulóját.

A Békéscsaba elleni mérkőzésen tízgólos vereséget szenvedtünk a hosszabb kispaddal rendelkező ellenfelünktől. A folytatásban hatalmas küzdelemben pontosztozkodás történt a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola csapata ellen.

Békéscsabai ENKSE – Orosházi NKC: 31-21 (17-11)

A békéscsabai csapat legjobb dobói: Mézes 7, Borbély 6, Dombi 4, Gidai 3.
Orosházi NKC: Ádász, Németh (kapusok), Ulmann 7, Szöllősi D. 6, Molnár 4, Kónya 2, Horváth 1, Kiss 1, Kecskeméti, Kránitz R., Ravasz, Szabó, Szöllősi S., Vajgel.

A végeredmény nem tükrözi hűen azt a küzdelmet, ami a pályán folyt. Kránitz Gréta sérülése miatt egy meghatározó játékosunk nélkül kellett felvenni a versenyt a csabai ’95-ösök ellen. 5-5-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de 12-10 után már csak egy gólt dobtunk a félidő végéig. A második félidő 20. percére öt gólra jöttek fel a lányok (23-17; 25-20) de a jobb erőkből és hosszabb “paddal” rendelkező csabaiak tízre növelték az előnyüket.

Debreceni SC-SI – Hajdúnánás SC: 18-15 (9-7)

Az esélyesebb debreceni csapat győzött, de a jól küzdő hajdúnánási csapat mindvégig nyílttá tudta tenni a mérkőzést.

Békéscsabai ENKSE – Hajdúnánás SC: 30-20 (16-9)

Biztos csabai győzelem. A hajdúsági együttes már három gólra megközelítette az ellenfelét, amikor a csabai edző visszaküldte az első sorát a pályára. Innentől percről-percre nőt a különbség, aminek a vége tíz gól lett.

Debreceni SC-SI – Orosházi NKC: 22-22 (12-10)

A debreceni csapat legjobb dobói: Gyökös 5, Tóth 5, Gindeli 3, Mondl 3 (1).
Orosházi NKC: Ádász, Németh (kapusok), Molnár 11 (5), Kónya 4, Kecskeméti 3, Szöllősi D. 3, Ulmann 1, Horváth, Kiss, Kránitz R., Ravasz, Szabó, Szöllősi S., Vajgel.

A Főnix Kupa visszavágójának is vehettük ezt a mérkőzést, ami az is volt. Mind a két csapat nagy erőket mozgósított, és így hatalmas küzdelem folyt a pályán. Egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni, hol itt, hol ott volt az előny. A félidő vége a debrecenieknek sikerült jobban, kétgólos előny szereztek.

A második félidő elején még a debreceni csapat vezetett, de tizedik percben utolértük őket, sőt innentől már mi vezettünk egy-két góllal.
Három perccel a vége előtt az előnyünk már háromra nőtt, de a végjátékban nekünk voltak rossz megoldásaink és az ellenfélnek pedig minden bejött, ami a döntetlent eredményezte.

Jó mérkőzés volt, azt a kicsi pluszt kell megtalálni, amivel az ilyen mérkőzéseket meg lehet, meg kell nyerni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV