Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Március 05. 10:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: ONKC

Egri pontvesztésünket nagyarányú győzelemmel feledtettük

Egri pontvesztésünket nagyarányú győzelemmel feledtettük

Az NB I/B-s junior bajnokság 13. fordulójában a rossz befejezéseinknek köszönhetően Egerben hagytuk az egyik pontot.

Szerencsére a folytatásban már viszontláthatta Pásztor István edző tanítványaitól a tréningeken begyakorolt elemeket, ami hazai pályán huszonhárom gólos győzelmet eredményezett a Budaörs-Érd II. ellen.

Eszterházy KFSC-GloboSys – Orosházi NKC: 18-18 (10-8)

NB I/B-s junior bajnoki mérkőzés, 13. forduló.
Eger, Eszterházy Főiskola Sportcsarnok, 80 néző.
Vezette: Láda, Varga.

Az egri csapat gólszerzői: Halmai 7 (1), Őri 5, Puskár 4, Kiskartali 1, Szabó A. 1.
Orosházi NKC: Ádász, KOMÁROMI (kapusok), VOLENCSIK 5 (1), Farkas 3, Ulmann 3, Dancsó 2, Gregus 2, Molnár 1, Szöllősi D. 1, Tóth 1, Czombos, Csende, Szöllősi S.
Edző: Pásztor István: "A rossz befejezéseknek köszönhetően veszítettünk el egy pontot."

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1.

Tompán és fásultan kezdtek a lányok a hosszú utazás után és ez meg is maradt a meccs végéig. A hazai csapat nagyon lelkesen, motiváltan játszott és remekül védekezett. Bár végig technikailag jobbak voltunk és a helyzeteink is megvoltak, csak a befejezések hiányoztak. A tiszta helyzetek végén a legtöbbször a kapufán csattantak a lövések, vagy centikre zúgtak el mellette. Minden lehetőség megvolt a győzelemre, de most önmagunk árnyékán nem tudtunk túl lépni. Az utolsó percekben Komáromi Niki két kapusbravúrjára volt szükség a döntetlenhez.

Orosházi NKC – Budaörs-Érdi VSE II.: 37-14 (16-8)

NB I/B-s junior bajnoki mérkőzés, 14. forduló.
Orosháza, Városi Sportcsarnok.
Vezette: Juhász, Szilágyi.

Orosházi NKC: ÁDÁSZ, KOMÁROMI (kapusok), DANCSÓ 8 (1), Farkas 4, Ulmann 4, Gregus 3 (1), Körmendi 3, Molnár 3 (1), Szöllősi D. 3, Tóth 3, Volencsik 3, Kónya 2, Csende 1, Czombos.
Edző: Pásztor István: "Az edzésen gyakoroltakból egyre több épül be a csapat játékába. Mindenki teljesítményével elégedett vagyok. Megérdemelt volt a nagyarányú győzelmünk."

A múltheti fiaskó után a lányok elszántan és harcosan kezdtek. Az első nyolc percben még kiegyenlített volt a küzdelem, de utána zsinórban hat gólt pakolt a hazai csapat az ellenfél kapujába. Ettől a budaörsi lányok kicsit megrogytak, de a küzdelmet nem adták fel. A félidő vége felé még volt egy kisebb holtpontunk, de biztos vezetéssel vonult pihenőre a csapat.

A második félidő három remek Dancsó találattal kezdődött és innen egyenletesen növekedett a különbség a két csapat között. Kapusaink pedig – a lányok jó védekezése mellett – csak hat gólt engedtek a második játékrészben az ellenfélnek. Még mindig sok ziccer maradt ki, de megérdemelt volt a 23 gólos különbség.
Újabb serdülőkorú játékos debütálhatott a csapatban. Kónya Kinga remek teljesítménnyel, két góllal és jó védekezéssel mutatkozott be a juniorok között.

Címkék: kézilabda, ONKC, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.