Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Október 06. 07:58, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Egészségügyi béremelésről dönt az Országgyűlés

Egészségügyi béremelésről dönt az Országgyűlés

Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban előbb megtárgyalja, majd el is fogadhatja az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényjavaslatot,

amely alapján az orvosok három lépcsőben - először 2021-ben, majd 2022-ben és 2023-ban - kaphatnak béremelést.

A parlament aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor az aradi vértanúkra történő emlékezéssel kezdődik, ami után napirend utáni felszólalások hangzanak el.

A Ház ezt követően tart összevont vitát a kormány egészségügyi javaslatcsomagjáról, amely rendelkezik a hálapénz büntethetőségéről is. A képviselőcsoportok fél-fél órában fejthetik ki véleményüket az indítványról, amelynek zárószavazását a délutáni határozathozatalok ideje alatt tartják.

Az Országgyűlés emellett ma dönthet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) idei költségvetésének módosításáról is.

A parlament ülése október 12-én, hétfőn ér véget, amikor a képviselők azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.