Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 22. 10:02, hétfő | Belföld
Forrás: ujasz.hu

Debreceniek ezrei hallgatták a karok és lábak nélkül élő embert

Debreceniek ezrei hallgatták a karok és lábak nélkül élő embert

Utoljára 2006-ban, Bryan Adams koncertjén voltak ennyien a Főnixben

Debrecenben tartott előadást a karok és lábak nélkül született Nick Vujicic. A világhírű motivációs tréner és prédikátor először látogatott hazánkba a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására.

Nick Vujicic 17 éves kora óta tart előadásokat a világ szinte valamennyi országában, mellyel célja, hogy küzdeni tudásra tanítsa az embereket, illetve megerősítse őket abban, hogy ne adják fel álmaikat. A Főnix Csarnok szinte teljesen megtelt az előadásra. Kósa Lajos polgármester az előadás előtti köszöntőjében úgy fogalmazott, utoljára 2006-ban, Bryan Adams koncertjén voltak ennyien a Főnixben. A közönség először a Never Give Up Gospel kórustól és a Nemadomfel Együttestől hallgathatott meg dalokat, majd jött az ember, akire mindenki várt.

Az előadásból kiderült, hogy Nicknek rendkívül jó a humora, s tud ironikusan tekinteni saját helyzetére is: sztorikat mesélt például arról, hogyan ijesztgette az embereket. A férfi azt hangsúlyozta, az ő példáján is látszik, nincs az a helyzet, amelyben fel lehetne adni, küzdeni kell. Megtudhattuk például, hogy az ő életének a csodája az, hogy két hónapja megszületett gyermeke.

Az est bevételét egyébként jótékony célokra fordítják, a Adom Fel Alapítvány óbudai lakóotthonának építési költségeihez járulnak hozzá a pénzzel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk