Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Február 27. 09:25, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: infooroshaza.hu

Dancsó József összehívta a rendkívüli testületi ülést

Dancsó József összehívta a rendkívüli testületi ülést

Az orosházi képviselő-testület MSZP frakciójának tagjainak kezdeményezésére Dancsó József polgármester csütörtökön 15.30-ra rendkívüli ülést hívott össze. Az egyetlen napirendi pont a helyi buszmenetrend megváltoztatása.

Az orosházi szocialisták hétfőn kezdeményezték a város polgármesterénél a rendkívüli testületi ülés összehívását a 2013. március elsején Orosházán életbe lépő helyi buszközlekedés tervezetének megváltoztatása miatt. (Vagyis egy nappal a rendkívüli testületi ülés után.)

A rendkívüli ülés kezdeményezését azzal indokolta az MSZP, hogy „a 2013. március 1-től bevezetni tervezett új helyi autóbusz-menetrend nem megfelelő, és ellenkezik a rákóczitelepi, szentetornyai és gyökeresi polgárok érdekeivel.”

Orosháza város honlapján található az a meghívó, amelyből kiderül, hogy Dancsó József polgármester, ha nem is az ellenzéki párt kérésének megfelelően csütörtökön 9-re, hanem délután félnégyre, de összehívta a rendkívüli ülést.

Az ügy hátterében az áll, hogy külterületeken élő úgy vélik, az új buszmenetrendet az ők kárukra ritkítják a buszjáratokat, amit a városvezetés és a közlekedési társaság helyi vezetői cáfolnak, ahogyan ez azon a rákóczitelepi lakossági tiltakozóakción is kiderül szombaton, amelyről hírportálunk beszámolt.

Az ügyben szerdán 11 órakor Dancsó József sajtótájékoztatót tart, amelyről rövidesen beszámolunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).