Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 31. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Cseh, Hosszú és Jakabos sem döntős 400 m vegyesen

Cseh, Hosszú és Jakabos sem döntős 400 m vegyesen

A magyar úszóknak nem sok sikerélményben volt részük a sanghaji vizes vb záró napjának délelőttjén.

Ugyanis 400 m vegyesen Cseh László, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna sem jutott döntőbe, de Verrasztó Dávidnak köszönhetően azért lesz kiért szorítanunk ebben a számban a férfiaknál. Rajta kívül csak az 1500 méteren induló Kis Gergő úszik majd a délutáni programban a mieink közül, ugyanis a 4x100 méteres vegyes váltónk sem járt sikerrel az elődöntőben. 

Verrasztó Dávid holtversenyben az ötödik legjobb idővel bejutott a döntőbe, Cseh László viszont csak a 22. helyen végzett és kiesett a férfi 400 méteres vegyes úszás selejtezőjében.

Az Európa-bajnoki címvédő Cseh a harmadik futamban indult, s nagy csalódásra 4:22.26-os idővel mindössze az ötödik helyen zárta azt. A szám rövidpályás Európa-bajnoka, Verrasztó az ötödik futamban állt rajthoz, s az amerikai címvédő Ryan Lochte mögött a harmadik helyen végzett 4:15.01-es idővel, ez viszont az ötödik legjobb volt a mezőnyben, amely a döntőbe jutást jelentette számára.

„Nagyjából megcsináltam azt, amit elterveztünk. Korán van még, de hogy beúsztam a döntőbe, az már jó, nem?” – nyilatkozta Verrasztó Dávid az elődöntőt követően.

Cseh László csak annyit mondott a futama után, hogy alig kap levegőt.

A hölgyeknél is folytatódott a magyarok gyengébb szereplése, miután Jakabos Zsuzsanna a 10., a címvédő Hosszú Katinka pedig csak a 15. helyen végzett a női 400 m vegyes selejtezőjében.

Mind Hosszú Katinka, mind pedig Jakabos Zsuzsanna az ötödik, azaz utolsó futamban indult, s utóbbi sokáig vezetett is, de a végén csak ötödikként ért célba 4:38.84-es idővel, ami a 10. helyhez volt elég. Hosszú gyakorlatilag végig a mezőny második felében tanyázott, s 4:42.96-os idővel a futamban hatodik, összesítésben pedig 15. lett.

Nem jutott döntőbe a Gyurta Dániel, Bernek Péter, Biczó Bence, Kozma Dominik összeállítású magyar csapat, miután a 15. helyen végzett a férfi 4x100 méteres vegyes váltó selejtezőben.

A mieink az első selejtezőben indultak, s 3:38.24-es idővel futamukban az ötödik helyen zártak. Teljesítményükre nagyban rányomta a bélyegét, hogy Biczó Bence napok óta betegséggel küszködik.

A magyar váltó végül a 15. idővel zárt, ami egyben azt is jelenti, hogy egyelőre nem szerezte meg az olimpiai kvótát sem, amihez a legjobb 12 hely valamelyikén kellett volna végeznie.

Címkék: úszás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.