Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Július 02. 22:00, hétfő | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Beszámolók a Magyarság Táborról

Beszámolók a Magyarság Táborról

A Magyar Nemzetőrség nevében Hegyesi Tibor vacsorára invitálta az Ifjúsági Magyarság Tábor vendégeit július 2-án.

Népi hagyományokhoz hűen nemzeti színű szalaggal átkötött kenyértöréssel kezdődött az este, majd a bográcsost fogyasztották jó ízűen a fiatalok és tanárok. A Kárpát-medencei látogatók bemutatkoztak, meséltek otthonukról, majd szeretett szalagjaikat kötötték Hegyesi Tibor lovagi kardjára.

Megkérdeztünk pár vendéget, hogyan teltek az elmúlt napok Orosházán?

A többség vonattal érkezett városunkba, és a TMKIT kollégiumában vannak elszállásolva. A gellértegyházi programokról és a strandról mindenki pozitívan nyilatkozott. Vasárnap Gellértegyházán a Nagycsaládosok Egyesülete által szervezett családi napon vettek részt, ahol mesemondás, kézműves feladatok, íjászat, lovaglás, üvegfestés és agyagozás várta őket. Az evangélikus templomtornyának megmászásáról különböző véleménnyel voltak a fiatalok. Volt, aki kifejezetten élvezte, de olyan is akadt, aki extrém sportnak nevezte a toronyba való fel- és lejutást. Hétfőn reggel kezdődött a Gyopárka Mesemondó Találkozó, ahol az Orosházi Rotary Club és a Nagycsaládosok Egyesülete különdíjjal jutalmazta a legügyesebbeket. Gyopárosfürdő is jó kikapcsolódást nyújtott a vendégeknek, a gyerekek közül sokan szinte mindent kipróbáltak. A hőségen kívül mindennel meg vannak elégedve és már alig várják a következő Magyarság Tábort.

Sólyom Zoltán történelem tanár Erdélyből, Torjáról érkezett Orosházára. A megnyitón nagyon tetszett neki az a vendégszeretet, amivel fogadták őt és kiscsapatát. "Voltam már két évvel ezelőtt és már nagyon vártam az idei Magyarság Tábort." - nyilatkozta a történelem tanár, aki hozzátette, hogy a csapatához tartozó Bene Krisztina az 5-8. osztályosok között első helyezés ért el a mesemondó versenyen.

Benkő Réka Erdélyből, Illyefalváról vonatozott Orosházáig. "Vannak olyanok, akik visszajáró vendégek, de vannak olyanok is, akik először vannak itt. Érdekes programokon vettünk részt, láttunk és tanultunk. Magyarság Tábor - Nincsenek határok!" - hangzott el Benkő Réka riportja során. Illyefalva egyébként hegyekkel határolt város, így az onnan érkezők is nehezen viselik a meleget, voltak, akik nem tudtak részt venni egy-két programon a hőség miatt. Benkő Réka elmondta még, hogy reményei szerint jövőre is jönnek.

Takács Richárd Szlovákiából, Peredről jött, bár kicsit késett, ennek is a meleg volt az oka, amit gyorsan feledtetni tudott vele egy kis Gyopárosi strandolás. "Jól esett a nagy melegben a strandon lenni, nagyon tetszettek a programok is: az íjászat, a finom ételek és a mesemondás." - fogalmazott a peredi fiatal.

Vida Anna Szilágysomlyóról már nem először érkezett hozzánk. A gellértegyházi családi nap az ő tetszését is elnyerte, valamint kifogástalannak ítéli a Gyopárka mesemondást: "A Gyopárka Mesemondó Verseny nagyon színvonalas volt, a versek és mesék is megfeleltek a korosztályoknak. A strand nagyon változatos"

Diény Renáta szintén Szilágysomlyóról az evangélikus templomtoronyban szerzett élményeit osztotta meg velünk: „Csak óvatosan haladtunk, végig fogódzkodni kellett, de a kilátás nagyon szép volt. A lejövetel elég extrém volt, ott is lassan tudtunk jönni.”

Kúti István (Vajdaság, Mohol) és Győrfi Róbert (Vajdaság, Padé), a „haverok” nem minden napos élményekkel térhetnek haza a tábor végén. Ők az ottani Nagycsaládosok egyesülete segítségével, autóval jöttek városunkba. A gyors elszállásolás után jött az első nap. A megnyitó beszéddel és étellel meg vannak elégedve, másnap a mesemondással, lovaglással és íjászkodással foglalták el magukat, természetesen szuvenírről is gondoskodtak. Kúti István szereti a fegyvereket, így ő könnyen megtalálta az érdekeltségi körét, hiszen volt fegyver bemutató is. Ám a vasárnapi EB döntő után későre sikerült ágyba kerülniük, ezért hétfőn lekésték a reggelit, majd a Gyopárka Mesemondó versenyre is az utolsó pillanatban estek be, ami a tehetségét nem befolyásolta, egy 16 GB-os pendrive-ot kapott különdíjként. „Elaludtunk reggel és nagy nehezen találtuk meg, hogy hol kell reggelizni, összetalálkoztunk a lányokkal is, és a haver figyelte, merre kell menni.” – fogalmazott Kúti István, akinek Győrfi Róbert is segített beszámolni: „A strand oltári volt!”.

Az eseményen készült képeket itt tekinthetik meg!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: