Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. December 17. 14:12, hétfő | PR
Forrás: InfoOrosháza.hu

Bemutatkozik Kortez - ma este a Koccintóban hallhatjátok Őt

Bemutatkozik Kortez - ma este a Koccintóban hallhatjátok Őt

Az Underground Movement néven napvilágot látott partisorozat Kortez (Sulyán Ákos) nevéhez fűződik. Vele készített interjút az InfoOrosháza.hu.

- Mikor kezdtél zenével foglalkozni?

- 14 éves lehettem, nagyon sok rap zeném volt, jó volt a forrásom. Volt egy srác, akivel benne voltunk a témában. Szereztünk hang cuccokat, zenéket. Még komolytalan volt az egész, de pakoltuk sorra a zenéket. Ekkor még breakeltem is a zenélés mellett.

- A break táncot később abbahagytad?

- Nagyon jól ment a break, úgy gondoltam, hogy enyém a világ. Nem akartam tovább fejlődni. Életem első nagy pofonja volt ez, hogy megelégedtem azzal, amit felépítettem, elszálltam tőle. Abba is hagytam a táncot, később persze próbáltam újrakezdeni, de egyszer sem sikerült. Ezt a hibát nem akarom mégegyszer elkövetni, ez egyértelmű volt számomra. Ekkortájt otthon zenélgettem, sajátokat is kevergettem. Akkor még a kemény kazettás korszak volt...

2001-től kb 2003-ig tartott a break és a zene korszakom együtt. Éreztem, hogy ez nekem kell, de nem tudtam hova tenni. Volt kb. 1,5 -2 év meddő időszakom, mert ráfeszültem a tanulásra.

- Hogyan kezdődött a partiszervezés?

- Azon gondolkoztunk Zebrah -val, hogy régen volt már hip-hop buli a városban (2006.), csináljunk egyet. Ebben nőttünk fel, jók voltak az ismeretségeink. Megcsináltuk az első bulit a Szőke Tehénben, ami nagy siker lett. Ebből alakult ki a Thugnite védjegy, ami kultuszt teremtett Orosházán. 2-3 éven keresztül ment havonta egy buli, az akkori legnagyobb nevekkel (AKKEZDETPHIAI, Hősök ). Én is szervező voltam, segítő, összerakó és "lélek". Aztán ez a dolog befuccsolt, mert a hely már nem volt alkalmas rá.

- Mi közetkezett ezután?

- Áttettük a bulikat a Kádiba, de nem volt telitalálat ... nem adta azt a régi flash-t, csak egy másolat volt. Szépen lassan vége is lett. Ekkor kezdődött nálam a Dupstep, D’n’B. Kissé meg voltam törve, lehetőségek híján. Sokáig töprengtem, kellene valamit csinálni, inkább csak baráti összejövetelekre gondoltam. Mikor újra kinyitott a Szőke Tehén, akkor beszéltem a tulajjal, csináltam itt 3-4 bulit, de nem volt nagy keletje. Akkor már benne voltam a zenélős témában rendesen.

- Hogyan kerültél a Nimródba?

- Haveroknak köszönhető a Nimródos történet. Egy ismerős megkeresett, 2011. márciusában volt ott az első buli. Elég kezdetleges technikával odaálltunk ketten a Zebrah-val. Elsőre csináltunk egy hatalmas bulit, onnantól kezdve felépítettük az új stílust (Dupstepp és D’n’B), ez hamarosan kultusz lett a fiatalok körében. Ez is kb. 1,5 évig ment, itt már nagyon komolyan vettem a zenélést, éreztem, hogy ez az, ami kell nekem. Elkezdtem lemezeket vásárolni, fejlesztettem a technikai cuccokat. Ez a bulisorozat is így haladt előre szépen, aztán eljött a pillanat, mikor kezdett kiégni, ekkor jött be újra a hip-hop. Felmerült a kérdés, mi lenne, ha visszatérnénk, mert a hip-hop sokrétű?

- A hip-hop zenével más helyszínen is szerepeltél?

- Sikerült összefonódni a GYIÖK-kel, így az extrém sportnapra is el tudtuk vinni ezt a stílust, ez előrelépés volt. Sokan láttak minket, akik addig nem ismertek.

- Hogyan jutottál el az Underground Movementhez?

- Mikor nem volt már olyan nagy igény a Nimródos témára, akkor elkezdődött az egész mizéria megint: kellene valamit csinálni! Többnyire ezek is baráti összejövetelek voltak. Zebrah elköltözött Budapestre, egyedül maradtam.

Már régebben kitaláltam az Underground Movement sorozatot. Idén nyáron már pedzegettem ezt, hogy legyen, ami össze fogja a különböző stílusokat. Csak a lehetőség megvalósítására vártam.

A Koccintó előtt volt pár hónap, mikor csak ez járt a fejemben és ekkor jött Tibi felkérése a Koccintó Söröző nevében, mint derült égből villámcsapás. Amit kitaláltam, azt most megvalósíthatom! -Pillanat, írd nyugodtan, megfordítom a lemezt.-

Egyből elkezdett pörögni az agyam, hogy az ötletem pont ide passzol. A Koccintó egy viszonylag populáris szórakozóhely, ahová egy átlagember bejön meginni egy sört. Ezért féltem a fogadtatástól. Végül bevállaltam, és az első buli után tudtam, hogy ezt jó lesz itt csinálni. Bejött. Ezt mindenképpen lehet folytatni! Ez nem a képmutatásról szól, nem majmoljuk az új stílusokat, a sajátunkkal fogjuk meg a fiatalokat!

Ui.: Keep it real!

Bővebb információt Kortez facebook oldalán találtok. Lájkoljátok a Koccintó Söröző oldalát is, hogy mindíg értesüljetek az aktualitásokról!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat