Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 28. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Balzsay világbajnok lett Doneckben!

Balzsay világbajnok lett Doneckben!

Balzsay Károly egyhangú pontozással legyőzte a hazai közönség előtt bokszoló ukrán Sztaniszlav Kastanovot, így elhódította a Bokszvilágszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki címét.

MÉRLEGELÉS

A WBO volt világbajnoka, Balzsay Károly alatt 167.8 fontot mutatott a mérleg, ellenfele, a hazai pályán bunyózó ukrán Sztaniszlav Kastanov pedig némileg kisebb súllyal, 167.3 fonttal mért be.

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Nem sok néző foglalt helyet a jövő évi futball Európa-bajnokságra épült stadionban. Kastanov (28–0–0, 15) így nem nagyon élvezhette a hazai pálya előnyét. Pontosabban azt igen, de a szurkolók támogatását kevésbé. A mérkőzést az egyik leghíresebb ringszpíker, Michael Buffer konferálta fel.

Előbb a magyar Balzsay Károlyt (23–2–0, 17) mutatta be, aztán Kastanovot. Az ukrán riporter „csodálatosnak" minősítette Buffer kiejtését...

Mindenesetre a szorító környékén a leghíresebb ember Freddie Roach volt, a világhírű tréner készítette fel Kastanovot erre a mérkőzésre. A szakember nevét nemes egyszerűséggel csak „Fregyinek" ejtették.

Magyar idő szerint 18.31-kor elkezdődött a mérkőzés.

1. menet: Balzsay indult a piros sarokból, inkább óvatosan, mint támadólag. Kastanov magasabbnak, némileg erősebbnek tűnt. Ő irányított, Karesz figyelt, nem akart kinyílni. A tapogatózásból a hazai bokszoló jöhetett ki jobban.

2. menet: Karesz aktívabban jött ki, néhányszor ballal is indított, az ukrán próbálkozásait védte, de nem volt egyértelműen jobb.

3. menet: A menetet megelőző szünetben Roach több mozgásra biztatta Kastanovot, az ukrán hosszú lábain el-ellépegetett, támadásban továbbra is kezdeményezőbb volt Karesznél. Beugrásból még egy jobb csapottal is próbálkozott, ami a menet megnyeréséhez elég lehetett.

4. menet: Kastanov küzdőmodora dominált – ez az ukrán riporterek hanghordozásából is érezhető volt. A menet második felében Karcsi néhány ütés erejéig átvette az irányítást, aztán Kastanov egyre többször testre kezdeményezett. Az ukrán frissebbnek látszott.

5. menet: Keményedett az összecsapás, Kastanov máj tájékon próbálkozott, de Balzsay néhány balkezessel keresztbe verte. Balzsay bal keze végre üzemi hőmérsékleten pörgött.

6. menet: Talán ez a menet hozta a legtöbb ütésváltást. Estek a pofonok itt is, ott is. A menet vége előtt Balzsayt tiszta ütés érte, vélhetően ez maradt meg a legjobban a pontozókban...

7. menet: Megjött a közönség hangja, ez nemcsak Kastanov kedvét hozta meg, hanem hamar lelohadt a lendület. Kiegyenlített küzdelem folyt, a menet végét ismét Kastanov nyomta meg jobban.

8. menet: A szünetben kezelni kellett Balzsay felrepedt bal szemhéját, akit a menet elején Kastanov egy felütéssel meglepett. Az ukrán egyre több ütése talált tisztán, Kastanov különösebben fáradni sem látszott.

9. menet: Ritkább lett az ütésváltás, talán Balzsay volt az aktívabb, de az ukrán rendre válaszolt. Az ütéseket meg bírta...

10. menet: Balzsay egy balegyenessel lépett ki a sarokból, de nem tudott ellenfele fölé kerülni. A menetet nagy adok-kapok jellemezte, Karesz nem lépett el, feleslegesen szedett be néhány ütést.

11. menet: Balzsay ment előre, de Kastanov egyeneseivel megállította, a magyar sérülése egyre inkább vérzett. Gyakran állóháború alakult ki, váltakozó sikerrel.

12. menet: Balzsay csak kiütéssel nyerhet – úgy hittük ekkor. Ellenfele az ebből adódó lehetőségeit kihasználta, és még többet is ütött Balzsaynál, aki el is fáradt. A hajrá remek volt, de magyar szempontból eredménytelen.

Vége a mérkőzésnek.

Az eredményhirdetésnél kiderült, hogy Balzsay Károly egyhangú pontozással (115:113, 115:114, 116:111) megszerezte a világbajnoki övet!!!

Címkék: boksz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.