Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Január 24. 13:21, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: infooroshaza.hu

Az orosházi MSZP Orbán Viktor segítségét kéri

Az orosházi MSZP Orbán Viktor segítségét kéri

Szokatlan módon a miniszterelnök segítségét kéri az orosházi MSZP. Ennél csak az lenne szokatlanabb, ha Orbán Viktor a segítségükre sietne. A legszokatlanabb, hogy ez nincs kizárva.

Értesültünk a „határozott kéréséről”, amelyet a fideszes polgármesterek és alpolgármesterek felé megfogalmazott, vagyis hogy ők nem vehetnek fel jutalmat. Ez a döntése azon kevesek egyike, amellyel egyetértünk, szerintünk se vegyenek fel, magunk is úgy véljük, hogy az önkormányzatoknál „minden fillérre szükség van” – kezdődik az a sajtóközlemény, amelyet az MSZP Orosházi Szervezetének elnöksége juttatott el szerkesztőségükhöz.

A közlemény úgy fogalmaz: ha ez a „határozott kérése” a fideszes városvezetők irányába a miniszterelnöknek, akkor feltételezik, hogy ugyanez vonatkozik a fideszes cégvezetőkre is. Vagyis, hogy ők se vehessenek fel jutalmat –nyomatékosítanak.

A szocialisták emlékeztetnek rá, hogy Orosházán, városüzemeltetési zrt. vezérigazgatója, Csizmadia Gergely az évi bruttó 8.160.000,- Ft fizetésén felül évi bruttó 8.160.000,- Ft prémiumban, míg Benkő Ferenc vezérigazgató-helyettes évi bruttó 7.200.000,- Ft fizetésén felül évi bruttó 7.200.000,- Ft prémiumban részesülhet ebben az évben. Összesen tehát 15.360.000,- Ft prémiumot kaphat a két vezető, ha elvégzik a prémiumfeladatokat. Például: „a 2012-es év pozitív mérleg szerinti eredménye”; „START munkaprogramok pályázatban foglaltak szerinti végrehajtása”. Szerintünk ezeket a feladatokat a nem kevés alapfizetésükért kellene elvégezni, nem sokmilliós prémiumért – olvasható a közleményben

A szocialisták érvelését gyengíti, hogy ezeket az összegeket még nem fizették ki a városüzemeltetési zrt. vezetőinek, ugyanakkor az is tény, hogy a prémiumfizetést olyan feltételek kötötték, amelyek teljesítése nehéznek aligha nevezhető.

A sajtóközleményből kiderül, hogy a helyi szocialisták számításai szerint 853 család kommunális adó befizetésével egyenlő az a 15 millió forintot meghaladó prémium, amelyet hamarosan megkaphat az önkormányzati cég két vezetője – zárul Fetser János aláírását tartalmazó sajtóközlemény.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!