Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Március 14. 12:36, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: infooroshaza.hu

Az MSZP együtt fog szavazni a Fidesszel

Az MSZP együtt fog szavazni a Fidesszel

A csütörtöki rendkívüli testületi ülésen a szocialisták megszavazzák az ingatlanadó eltörlését. Ritkaságnak lehetünk tanúi: együtt szavaz a kormánypárt és az ellenzék. Ezt jelentette be Fetser János MSZP-s politikus.

Az ingatlanadó ügyébe nem nyugodott bele az MSZP, ezért azt nem szavazták meg, majd népi kezdeményezést indítottak annak felülvizsgálatára – mondta el Fetser János az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szocialisták sajtótájékoztatóval reagáltak Dancsó József szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Különös tekintettel arra a tényre, hogy a polgármester csütörtökön 15 órára rendkívüli testületi ülést hívott össze. Ennek témája a tavaly novemberben kormányzópárt által elfogadott helyi kommunális adó eltörlésére tett javaslat lesz. (A helyi közbeszédben a kommunális és az ingatlanadó egymás szinonimái. Jogilag ez bizonyára nem pontos, de lényegét tekintve igen.)

Fetser János leginkább azt firtatta, hogy a kommunális adó eltörlésének lehetőségét különböző módon magyarázza Dancsó József és a Simonka György (A jelenleg Orosházán semmilyen közhatalmi funkcióval nem rendelkező Simonka György itteni ténykedése több mint talányos – tehetjük hozzá.) A városvezető szerint Tállai András államtitkárnál a pusztaottlakai polgármesterrel és országgyűlési képviselő Simonkával együtt járták ki annak a pénznek az odaítélését, ami kiváltja a kommunális adóból remélt bevételt. Ezzel szemben – állítja Fetser – Simonka sajtóközleményében úgy fogalmazott, hogy a politikai lobbit egyedül hajtotta végre az államtitkárnál.

Egy harmadik variáció szerint az orosházi önkormányzattól átvett adósság reméltnél nagyobb mértéke teszi lehetővé a kommunális adó eltörlését, ahogyan erről a Megérezték a vesztüket című cikkünkben írtunk, illetve Dancsó József szerdai sajtótájékoztatójáról beszámolva.

Az MSZP-s politikus nem hagyott kétséget az iránt, hogy megszavazzák az ingatlanadó eltörlését a csütörtök délutáni rendkívüli testületi ülésen, mert az sarcnak tartják, olyan pénznek, ami a Fidesz pártkatonáit gyarapította volna.

Így előállhat az a ritka eset, hogy kormánypárt és ellenzék egészen kivételes módon együtt szavazhat.

(Cikkünk a youtube-on elérhető, az orosházi MSZP csütörtök délelőtt 9 órakor kezdődött sajtótájékoztatójáról készített videó felhasználásával készült.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.