Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 16. 06:59, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Az egekben a spanyol munkanélküliség

Az egekben a spanyol munkanélküliség

A spanyol munkanélküliek száma a „csillagászati” 5,4 millióra nőtt 2011-ben – mondta Mariano Rajoy, Spanyolország miniszterelnöke egy szombati pártrendezvényen.

A spanyol statisztikai hivatal tájékoztatása szerint a harmadik negyedév végén még 5 millió munkanélküli volt az ibériai államban, azaz a munkanélküliségi ráta 21,51 százalék volt. A hivatal január 27-én közöl hivatalos negyedik negyedévi adatokat.

Rajoy a málagai rendezvényen úgy fogalmazott: „a 2011. év végén 5,4 millió olyan ember volt, aki dolgozni szeretett volna, de nem tudott”. „Ez csillagászati szám” – tette hozzá. A miniszterelnök hangsúlyozta: ez a Spanyolország előtt álló legnagyobb kihívás, s valamennyi kormányzati törekvés és intézkedés ennek a problémának a megoldására irányul majd.

A gazdaságilag fejlett államokat tömörítő Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországai közül a harmadik negyedévben Spanyolországban volt a legmagasabb a munkanélküliek aránya (az OECD módszertana szerint 22,1 százalék). A legmagasabb munkanélküliségi rátával rendelkező tagállamok rendre Görögország (18,4 százalék), Írország (14,7 százalék) és Szlovákia (13,4 százalék) voltak. Az OECD tagállamainak egészében 8,2 százalékos, az Európai Unióban 9,7 százalékos munkanélküliségi arány volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.