Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 04. 09:36, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Ápolóképzést indít a nyíregyházi és a nagykállói kórház

Ápolóképzést indít a nyíregyházi és a nagykállói kórház

Mintegy 30 millió forint uniós támogatást nyert el ápolók képzésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (SZSZBMK) két intézménye - közölte a kórház az MTI-vel.

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban és a nagykállói Sántha Kálmán Szakkórházban kezdődik el az OKJ-s ápoló és gyakorló ápoló képzés. A program az egészségügyi szakma iránti elkötelezett, alacsonyabb iskolai végzettségű és szakképzetlen dolgozók számára kínál lehetőséget, hogy felzárkózzanak és felsőfokú szakképesítést szerezzenek. A cél, hogy a munkavállalóikat motiválni tudják, ezzel több, magasan képzett ápolóval rendelkezzenek - tájékoztatott az SZSZBMK.
A képzésre mintegy 30 millió forintot nyert el a kórházakat tömörítő intézmény, a gyakorló ápoló szakra 5,6 millió, míg az ápoló szakra 25,1 millió forint áll rendelkezésre. A tanfolyamok száz százalékos uniós támogatásból valósulnak meg, a hallgatókkal tanulmányi szerződést kötnek, a képzéseket pedig munkaidőben tartják meg.
A program előkészületi fázisában a jelentkezések lezárultak. Az SZSZBMK intézményeiből a gyakorló ápoló szak esetében 20, míg a ápoló szakot érintően 53 hallgató részvételével indulnak el a képzések, amelyek 2015 február végéig tartanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;