Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Július 29. 21:34, vasárnap | Helyi sport
Forrás: InfoOrosháza.hu

Anna-napi Teniszverseny

Anna-napi Teniszverseny

Gondor Anna és Popon Anikó immár 5. alkalommal szervezte meg az Anna-napi Teniszversenyt, mely a városi tenisz klub női sportolóira fókuszált július 28-án és 29-én.

a városi tenisz klub női sportolóira fókuszált július 28-án és 29-én.
Öt éve alakult meg az OVTK női szakosztálya, így az akkori Anna-napi Teniszverseny tette lehetővé, hogy ne csak a férfiak hobbija legyen ez a sportág. Az utánpótlás is nagy szerepet kap a Városi Tenisz Klubban, ám a női sportolók ezzel a nyári versennyel indulhattak útnak.

De mi is a teljes története az Anna-napi Teniszversenynek?

A gyopárosi kilátó múzeumában bukkant rá Popon Anikó arra a plakátra, ami 1920-ban készült. Bár a ’20-as években Gyopároson rendezték az Annabálat, a második világháború után elhagyták ezt a szokást. 1984-ben épült Orosháza első teniszpályája a Táncsics Mihály Gimnázium udvarában, majd 1986-ban az ÁFÉSZ vezetésével és Tóth Sándor segítségével alakult meg az Orosházi Városi Tenisz Klub. 2007-ben pedig megrendezték hosszú évek óta az első Anna-napi Teniszversenyt.

Popon Anikó elmondta, hogy erre a versenyre már hetekkel ezelőtt elkezdtek dolgozni Gondor Annával és a Klub tagjaival. A rendezvény hiába tét nélküli, a tagok ilyenkor sűrűbben járnak ki a pályára edzeni. Ebben nagy segítség, hogy a meglévő három pálya mellé nem rég átadták az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda udvarában a 4. teniszpályát is, hiszen a közel 100 klubtagnak fontos a felkészülés.

Az Anna-napi Teniszverseny a nőkről szól, ám a férfiakat és gyermekeket sem hagyják ki a rendezvényből. A klubban mintegy 30 hölgy játékos teniszezik, köztük Lehóczki Anna, az egyik legeredményesebb gyerekjátékost fel is köszöntötték az első nap végén. Ilyenkor van csak lehetőség vegyes párost játszani.
A verseny július 28-án reggel 8-kor kezdődött és 11 óráig egyéni mérkőzések zajlottak. 11 és 12 óra között a vegyes párosok sorsolása okozott némi izgalmat, majd másnap délig folytak a játszmák. Ezen kívül volt eszem-iszom, bográcsgulyás, zsíros kenyér lilahagymával, majd a nap gasztronómiai fénypontja a torta volt.

Eredmények:

A győztesek: 1. Lehoczky Anna

2.Juhosné dr Pleskó Ágnes

3. Szabolovics Attiláné

Páros győztesek: 1. Juhosné Dr Pleskó Ágnes-Baudermann Attila

2. Tóth Alíz-Tóth László

3. Rétes Anett- Bagosi zsolt

A két szervező ezúton is köszönetet mond a szakácsnak, Szabolovits Attilának, a két gondnoknak, Gazsi Sándornak és Csomor Józsefnek, a klub edzőjének, Németh Istvánnak, a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójának a szponzorációért és persze minden lelkes résztvevőnek.

Kelemen Erzsébet a Tenisz Klub egyik oszlopos tagja és a verseny részvevője lapunknak ezt nyilatkozta: „Nagyon jól érezzük magunkat, fantasztikus a szervezés, nagyon jó a társaság és reméljük, hogy nyugdíjas korunkban is együtt lesz a csapat és megünnepelhetjük e nemes rendezvényt.”

Az eseményen készült képeket itt tekinthetik meg!

Címkék: OVTK, Sport, tenisz

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel