Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. December 04. 15:06, kedd | Helyi

Algyői látogatáson vettek részt a TMKIT diákjai

Algyői látogatáson vettek részt a TMKIT diákjai

A Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont 10. osztályos kémia tehetségprogramban részt vevő tanulói november 29-én látogatást tettek a Mol Nyrt. Algyői Gáztechnológiai Telepén.

Bodócs Attila technológiai termelő-mester vezetésével megismerkedhettek a kőolaj feldolgozásának gyakorlati módszereivel, mely szervesen kapcsolódik a tanév anyagához.

Az üzemlátogatás után a TMKIT tanulói betekintést nyertek a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástárába. Illés Gábor vezetésével látványos és meglepő kísérleteket végezhettek el.

A Tudástár egyik legbecsesebb része a Biológiai Gyűjtemény, mely a Magyar Kulturális Örökség része.A Tudástár kincseinek felfedezése után a tanulók részt vettek egy izgalmas interaktív kémia órán, melynek témája a megújuló energiaforrások volt.

Címkék: TMKIT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV