Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Március 29. 12:13, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Aláírásgyűjtés! - már csak két nap

Aláírásgyűjtés! - már csak két nap

Dorosz Dávid LMP-s országgyűlési képviselő Orosházára látogatott március 29-én, hogy a népszavazás fontosságáról tájékoztassa a lakosokat.

Az LMP már tavaly májusban elkezdett foglalkozni a népszavazással és annak kezdeményezésével, így az elmúlt három hétben komoly munka vette kezdetét a párton belül. Három munkajogi és egy oktatási kérdéssel indultak a népszavazás kezdeményezésben, a plusz egy kérdés pedig a nyugdíjak védelméről szól. A válaszokból kiderül, mit is kell tennie a kormánynak, ahhoz, hogy az magyar állampolgárok jobban éljenek.

Dorosz Dávid szerint a „A Fidesz az emberek kiszolgáltatottságára építi az ország jövőjét és a narancsos oligarchák gyárában droidként dolgoztatja az embereket, ettől várja az ország fellendülését. „

A fenti jelzőkre hivatkozva az LMP szeretné, ha az emberek többsége belelátna a mai helyzetbe. „Az ország jövője az ember tudásában van, sok időt kell fordítani az oktatásra, tanulásra. „A magyar munkavállalónak a tudásával kell versenyképesnek lennie.”

Az LMP népszavazási kezdeményezése a két világképről szól, ahogy Dorosz fogalmazott a narancsos oligarchák és az ember tudásában rejlő értékek között. Ha a 200.000 ezer aláírás összegyűlik akkor, a parlamentnek köteles kiírni a népszavazást, ha a 100.000 aláírt megvan, akkor pedig a parlament dönthet a népszavazásról.

„Ez a hét kemény menet lesz, de bízunk a sikerben és, hogy az emberek egyetértenek ezekkel a célokkal. Most az idővel futunk versenyt.” – fogalmazott a képviselő.

Az LMP már 120-125 ezer aláírásnál tart és kérnek mindenkit, hogy akinél van gyűjtőív, és azok, akik még nem írták alá a kezdeményezést, azok szombaton délig a piactér bejáratánál tegyék meg, mert Lehet Más a Politika!

Címkék: LMP, népszavazás, politika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben