Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 22. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

A tea ereje

A tea ereje

Talán már ön is hallott a tea gyógyító erejéről. Jót tesz a szívnek, jó a rák ellen, csökkenti a stresszt és még fogyni is lehet tőle.

Míg a tea nem egy 'mindent meggyógyító' ital, kutatások kimutatták, hogy egyes teákban lévő összetevők előnyösek lehetnek az egészség számára - írja a Fox News.

A fekete tea a teák leggyakoribb típusa. Kutatások már kimutatták, hogy a benne található katekin csökkenti a koleszterin szintet, a vérnyomást és segít megelőzni a stroke kialakulását.

A zöld tea levelek teljesen más folyamaton mennek keresztül, mint a fekete tea. Itt ugyanis a leveleket leszedik, megszárítják, és hőkezelik így elkerülik az erjedést. A zöld tea epigallokatekint tartalmaz (ECGC), mely serkenti az anyagcserét az agy és az idegrendszer működésének felgyorsításával. A zöld teában található koffein az EGCG- vel együtt bizonyítottan 12 százalékkal növeli a zsír oxidációt (égetést), amely elengedhetetlen plusz 80 kalória elégetéséhez egy nap.

A fehér tea többek között flavonoidokat tartalmaz, mely az antioxidánsok egy fajtája, ami megakadályozza a rákos sejtek növekedését és megelőzi az újabbak kialakulását.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára