Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 14. 14:11, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

A születési rendellenességek összefüggnek a gyermekkori rákkal

A születési rendellenességek összefüggnek a gyermekkori rákkal

Egy új tanulmány szerint a különféle születési rendellenességgel világra jött gyermekek nagyobb eséllyel kapnak rákos megbetegedést, különösen életük első évében - írja a Fox News.

A szerzők ugyanakkor hozzáteszik, hogy ezek a rákos megbetegedések ritkák, ok-okozati összefüggést nem, csak kapcsolatot lehet kimutatni a születési rendellenességek és a daganatos megbetegedések között.

Susan Carozza, az Oregon Állami Egyetem rákkutatója és kollégái 1996 és 2005 között született texasi gyermekek adatait vizsgálták meg a kutatás keretében.

A tíz év alatt mintegy három millió születés volt, s négy százalékuknál találtak legalább egy születési rendellenességet, mint például a Down-kórt.

Megállapították, hogy azoknál, akik valamilyen születési rendellenességgel születtek, háromszor nagyobb volt a gyermekkori rák kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik egészségesen jöttek a világra.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.