Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Március 22. 08:00, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

A Raya és az utolsó sárkány animációs film továbbra is a kasszasikerlista élén áll

A Raya és az utolsó sárkány animációs film továbbra is a kasszasikerlista élén áll

A Disney animációs kalandfilmje, a Raya és az utolsó sárkány vezeti immár harmadik hete az észak-amerikai mozis kasszasikerlistát, 5,2 millió dolláros forgalmazással zárta a vasárnapot iparági becslések szerint

- adta hírül a variety.com szórakoztatóipari hírportál.

Ez az előző héthez képest csupán ötszázalékos visszaesést jelent, szemben az előző heti 35 százalékos jegyeladás csökkenéssel. Ezt annak köszönheti a Disney, hogy Los Angelesben sorra újranyitnak a mozik, amelyek március 12-án kaptak engedélyt arra, hogy hosszas szünet után elkezdhessék ismét működésüket. Számos filmszínház azonban még máig sem tudott kinyitni.

A rendelkezések szerint termenként száz néző lehet egyszerre jelen vagy a terem befogadóképességének 25 százalékát tölthetik be, ami kétszer annyi, mint a korábban nyitott New York-i filmszínházakban, ahol egyszerre 50 ember nézhet egy filmet. A korlátozások ellenére ezen a hét végén Los Angelesben adták el az összes észak-amerikai mozijegy 9 százalékát a Comscore piacfigyelő adatai szerint.

A Raya és az utolsó sárkány újabb 8 millió dollár forgalmazott a nemzetközi piacokon, és mivel a Disney Plus streamingszolgáltatásban is elérhető, globálisan már 71 millió dollárt bevételt ért el.

Az észak-amerikai kasszasikerlista második helyén sem történt változás, a Warner Bros. stúdió Tom és Jerry egészestés animációja áll 3,8 millió dollárral. A klasszikus rajzfilmsorozat alapján született mozifilm Észak-Amerikában 33 millió dolláros (7,1 milliárd forintos) jegybevételnél tart forgalmazása negyedik hétvégéjén.

A Lionsgate stúdió Chaos Walking című filmje is megőrizte harmadik helyét 1,9 millió dolláros jegyeladással.

Címkék: film, kasszasiker, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.