Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. November 17. 06:46, szombat | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

A művészet szeretete

A művészet szeretete

November 16-án a Petőfi Művelődési Központban Amatőr Alkotók mutatták be a művészet szeretetét és az alkotói szabadságot.

„Mindig öröm számomra, ha ezen a kiállítói téren ilyen szép kiállítás kerül ki. Kortól és nemtől függetlenül.” – kezdte megnyitó beszédét Pusztai Lajos a Petőfi Művelődési Központ igazgatója, majd Szilasi Horváth Tibor a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete elnöke elmondta, hogy negyedik alkalommal került sor az Amatőr Alkotók Kiállítására.

„A művészetekben, a művészi igénnyel megfogalmazott alkotásokban mindig van valamiféle megengedő szubjektivitás. Ugyanis itt nincsenek „legek”. A sportban például van leggyorsabb futó, vagy a legtöbb gólt szerző, de itt a kiállítók között, az alkotások között nincsenek úgynevezett legjobbak, legszebbek. Színes, változatos a mostani kiállítás is, amit láthatunk a színekben, technikában, témaválasztásban, formákban. Ez így jó, mert ezeknek a kiállításoknak ez a célja: bemutatkozási lehetőséget, biztatást adni az amatőröknek.”- fogalmazott Szilasi H. Tibor, majd hozzátette az este szomorú momentumát is: „Debreczeni Sándorné, Ilonka néni, aki mindig résztvevője volt a kiállítók csapatának, a közelmúltban 97 éves korában elhunyt. Megállt végleg a hímző,- varrótű a dolgos kezei között. Nagy várakozással és szorgalommal készült a mostani alkalomra is. Nagyon szerette a kézimunkát. Két új gobelin képet készített: a Téli táj és az Udvar díszkúttal c. képe itt látható. Ezekkel is emlékeztessen mindnyájunkat jóságos, kedves személyére, dolgos kezére.”

A jövőben is lesz lehetőség az amatőröknek, hogy bemutassák alkotásaikat, de nem évente, hanem kétévente, hogy minden alkotó feltudjon készülni a megnyitóra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára