Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Április 18. 10:43, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: infooroshaza.hu

A kórházi főigazgatói pályázatot csupán véleményezhetik

A kórházi főigazgatói pályázatot csupán véleményezhetik

Az interpellációkkal együtt tizenkilenc napirendi pontot tárgyal meg pénteki ülésén az orosházi képviselő-testület, öt témát pedig zárt körben. Ide tartozik, hogy véleményezik a kórház főigazgatói pályázatát.

A képviselők beszámoló hallgatnak meg a tavalyi évi helyi közfoglalkoztatásról, előreláthatólag módosítják az Orosházi Kistérségi Többcélú Társulás társulási megállapodását. Javaslat hangzik el napirend formájában tulajdonosi hozzájárulás megadásáról az Orosháza FC Futball Klub Kft. TAO (társasági adókedvezmény) pályázatához. (Ebben az esetleg akár jelentős külső forráshoz juthat a helyi labdarúgás is, köszönhetően annak, hogy több látványsportág támogatását ilyen formában kívánja finanszíroztatni a kormány.)

A Területi Integrált Szakképzési Központtal (TISZK) kapcsolatos döntések meghozatala is a pénteki testületi ülésre vár, ahogyan az a döntés is, amely önkormányzat likviditását biztosító hitelekről szól. Fajsúlyos téma lesz továbbá Orosháza Város Önkormányzata 2012. évi költségvetési beszámolója.

Az orosházi kórház főigazgatói pályázatának véleményezése első látásra szintén fajsúlyos ügynek látszik. Miután önkormányzati tulajdonból és működtetéséből állami fenntartásba került a kórház, ezért az első számú vezető kinevezése is állami hatáskörbe tartozik. Így világos, hogy ebben az esetben az orosházi önkormányzat csupán véleményezheti a főigazgatói posztra beérkezett pályázatokat, a döntés 2013. január elseje óta ebben a kérdésben sem az ő kezében van.
Változnak az idők és vele az önkormányzati hatáskörök….

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a