Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 30. 09:07, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

A kasszasikerlista élén maradt az új Star Wars-film

A kasszasikerlista élén maradt az új Star Wars-film

72 millió dolláros jegybevételre tett szert a hét végén a Star Wars: Skywalker kora az észak-amerikai mozikban, a karácsonyi ünnepek alatt a Disney új-filmje 136 millió dollárt zsebelt be iparági becslések szerint.

Ezzel Észak-Amerikában már 361 millió dollárt forgalmazott a bemutatása óta eltelt alig két hétben - olvasható a Variety.com filmes hírportálon.

A film globális bevétele már elérte a 725 millió dollárt

Ugyan a harmadik Star Wars trilógia záró mozija nyitóhétvégéjén 20 százalékkal elmaradt a két előző filmtől, a 2015-ben bemutatott Az ébredő Erőtől, valamint a 2017-es Az utolsó Jediktől, mostanra már szinte utolérte azokat, és hamarosan túl fogja szárnyalni az egymilliárd dolláros jegybevételt, ami jól jelzi a Disney páratlan uralmát a 2019-es kasszasikerlistán. Ez lehet idén a stúdió hetedik filmje, amely átlépi a egymilliárd dolláros jegyeladást.

A Sony két karácsonyi sikert is elkönyvelhet: a Jumanji - A következő szint című családi kalandfilmje az ötnapos ünnep alatt 59 millió dollárral növelte jegyeladásait, és a kasszasikerlista második helyén maradt. A hazai forgalmazásban már elérte a 175,7 millió dollárt.

A Kisasszonyok című romantikus filmdrámájára Greta Gerwig rendezésében 29 millió dollárért váltottak jegyet a nézők, amivel a film a toplista harmadik helyére került.

A tíz napja bemutatott Macskák című musical a kilencedik helyre esett vissza, mivel csak 8,7 millió dollárt forgalmazott a hosszú hétvégén. Andrew Lloyd Webber musicaljének Tom Hopper rendezte filmadaptációjára eddig csupán 17 millió dollárért váltottak jegyet az észak-amerikai mozikban, és globálisan is csak 100 millió dollárt hozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.