Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Április 24. 19:29, kedd | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

A cenzorok ne aggódjanak a nyilvánosságért

A cenzorok ne aggódjanak a nyilvánosságért

Megérkezett a Fidesz reagálása a reggeli MSZP-s közleményre. Szokás szerint ezt is szépítések nélkül olvashatják.

"Az orosházi MSZP-nek nincs joga kiselőadást tartani a nyilvánosságról, hiszen Fetser János beismerte, hogy 2006-ig személyesen „nézte át” minden héten nyomtatás előtt az Orosházi Életet. Cenzori munkájában csak az akkori ellenzéki megszólalásokat vágatta ki, a saját magáról készült fotók – volt, hogy három oldalon öt kép – valahogy mindig benne maradt a lapban. Füvesi Sándor, mint politikai tanácsadó személyesen adott instrukciókat az újságíróknak a szerkesztőségben, hogy hogyan szerkesszék a lapot.

Közleményükben valótlanságot állítanak: senkit sem küldte ki az MSZP operatőrét, és senki sem kívánta kitiltatni az épületből. A múlt havi testületi ülésen a város jegyzője hívta fel az operatőr figyelmét arra, hogy a városi televíziót működtető cégnek a közszolgáltatási szerződése alapján kizárólagos joga van filmfelvételek készítésére, azért, hogy növelni tudja saját bevételeit.

Mivel a fideszes városvezetés megteremtette a lehetőségét, 2009 óta testületi ülések nyilvánossága biztosított, és élő televíziós közvetítésen, valamint online írott formában is nyomon követhetőek. Furcsa, hogy azok kardoskodnak most a nyilvánosság mellett, akik 2006 előtt nem voltak hajlandók megteremteni az élő televíziós közvetítés lehetőségét, mert féltek a nyilvánosságtól, féltek az orosháziaktól. Most rendszeresen részt vesznek az ülésen az MSZP által odahívott, hozzájuk köthető sajtó munkatársai is. A Média Kft. munkatársai pedig most is, mint mindig, helyet biztosítanak az Oroscafén és az Orosházi Életben a munkájukat becsmérlő MSZP-s közleményeknek. "

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt