Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 13. 18:20, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Kuba és Marcin az Előd utcán

Kuba és Marcin az Előd utcán

Nyolc ország bábjelenete képekben és videón.

Az orosházi református iskola a Tempus Közalapítvány kezelte Comenius iskolai együttműködési program részese. A Mit látsz az ablakból? elnevezésű projektben román, olasz, török, angol, spanyol, görög és lengyel gyerekekkel dolgoznak együtt.

Az együttműködés keretében a nyolc nemzet tanulóinak közös alkotása az Európai mese. Ehhez minden országban bábelőadások forgatókönyvei születtek. A református iskola több osztályában is kapcsolódtak a témához, fakanálbábokkal keltve életre a történetet. A főszereplők mai hősök: két rosszcsont fiú, Kuba és Marcin, akik kényszerű szobafogságukból életük nagy kalandjába jutnak. Ám az ötletes alkotásban szó esik az arany és az ezüst kígyókról, az Óriásmadárról, a szépséges sellőlányról: Mediterranianról, a daliás Tomis hercegről, a hős paripáról, s persze a Gyopárosi tó királyáról is. A szerzők, a 3. b osztály óriási fantáziájú nebulóinak engedélyével olvasóinknak kivételesen azt is elárulhatjuk, hogy a hős Tomis herceg elnyeri jutalmát: feleségül veheti a sellőlányt. A bábok kézműves órákon készültek: filcből, krepp papírból, szalagokból, flitterekből és fonalból. A jelenet háttere a negyedik osztályosoknak köszönhető.

A nyolc ország bábjelenete közös projekttermékként DVD-re kerül. Az Orosházán készült bábokból, kellékekből és hátterekből a református iskolában kiállítás készül.

A bábjelenet és forgatókönyv itt található.

Az eseményen készült képeket itt tekinthetik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: