Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Október 19. 20:38, péntek | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Erény és Bizalom

Erény és Bizalom

9 gyógyhatású gomba, 36 gyógy- és fűszernövény, valamint 12 élelmiszeripari adalékanyag tudományosan megalapozott leírása egy gazdagon illusztrált könyvben.

Erről szólt október 19-én Fődi Attila könyvbemutatója. A 200 oldalas Erény és Bizalom c. könyvet Babulka Péter, Szabó László Gy., Fődi Attila írta, mely egy éve már csak a nyomtatásra várt, melyet a DXN Europe Kft. adott ki 2000 példányban.

Babulka Péter neves etnobotanikus, a gyógynövények hazai előfordulásával, gyűjtésével, vizsgálataival, gyógynövény-alapú termékek fejlesztésével egyaránt foglalkozik.

Szabó László Gy. megalapítója és első vezetője a Pécsi Tudomány Egyetem TTK Növényélettani Tanszéknek és a PTE ÁOK Farmakognóziai Tanszéknek.

Az orosházi születésű Fődi Attia pedig kínai nyelvre szakosodott buddhistatanító, aki eddigi három tudományos, ismeretterjesztő könyvét az Erény és Bizalommal koronázta.

Fődi hangsúlyozta, hogy a gyógyító hatású gombákat főként keleten használják, nálunk leginkább csak a penicillin ragadt meg a köztudatban, ezért a könyv az ország első egyetemi színvonalú tankönyve, melyben bárki leellenőrizheti, hogy jól tudja-e a gyógynövényekről hallott információkat.

A könyvbemutató után egy ismeretterjesztő előadás volt hallható Gombák az egészség szolgálatában címmel. Ennek célja, hogy röviden bemutassa a legfontosabb gyógyhatású gombákat és felhasználási lehetőségeiket.

Az országjáró körút november végéig tart majd, holnap (október 20-án) Nagyszénáson lesz látható és hallható a bemutató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás