Városlista
2021. július 29, csütörtök - Márta

Képek | Közélet

Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt

2012-08-19 12:42:03

Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt
Dr. Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára mondott ünnepi beszédet augusztus 19-én a Széchenyi téren.
„Augusztus 20-a szimbolizálja az 1000 éves magyar államot.” – kezdte ünnepi beszédét az államtitkár - Sokszor elfeledkezünk arról, hogy a kereszténység felvétele nem egyedüli. Európa vallási központ, a kereszténységen alapul és abból építkezik. Szent István nem csak államalapító volt, de a kereszténység megalapítója is Magyarországon.”
Budai szerint az államalapítás legfontosabb üzenete, hogy „nem szabad meghátrálni, mert ha őseink is meghátráltak volna, most üres lenne ez az ország. (…) Új úton haladunk, küldő és belső támadásoknak vagyunk kitéve, még akkor is, ha ezek a vádak alaptalanok – folytatja gondolatmenetét Budai Gyula – A legfontosabb üzenet a választásról szól, akkor is, ha a nehezebb utat választjuk.”
Az államtitkár a magyar olimpikonokat hozta fel példaként, miszerint sokkal nagyobb országok sportolóit tudták legyőzni és arannyal vagy más dobogós helyezettel tértek haza. A Földmoratóriumról és a tanya programról is szólt pár szót Budai Gyula, aki azon fáradozik, hogy a magyar földek ne kerüljenek illegálisan külföldi kézbe.
Augusztus 20-án nem csak az új kenyér ünnepét tartották, mely az élet és a haza motívuma, hanem az új „demokratikus alaptörvényt” is tudjuk ma ünepelni.
A beszéd után Jankov Gyöngyvér és Kopasz Zsófia zenés, énekes műsort adtak elő.

Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt
Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt Szent István napi megemlékezés a Katolikus templom előtt