Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Képek | Közélet

Bundások és gólyák

2012-10-12 16:54:23

Október 12-én avatták a kilencedikes diákokat a Történelmi Emlékparkban.
A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény és a Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont újonc diákjait, avatták fel egy tréfás szertartás keretében.
Dancsó József polgármester védelmébe fogadta a gólyákat – ahogy Makuláné Gulicska Valéria igazgató fogalmazott. A polgármester egy közös ujjongásra kérte fel a kilencedikeseket, akik egyszerre skandálták a Mezgé és a Táncsics szavakat. Végül nem derült ki, melyik csapatot nevezték ki hangosabbnak, de a fiatalok, mindkét részről lelkesen kiabáltak. Dancsó József reményét fejezte ki, hogy az érettségi idején is így éljenzik majd azt az iskolát, amit választottak.
A beszéd után elsőként a Mezgé diákjai letérdelve mondták el a Bundás fogadalmat, a Táncsics ifjai pedig fél lábon állva a Szent Gólyára esküdtek.
A szertartást követően a TMKIT sportcsarnokában a gólyák kitartását tesztelték a tízedikesek, az első helyezett egy csoki tortával ünnepelhetett.

Bundások és gólyák
Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák Bundások és gólyák