Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Képek | Közélet

Ma van a Honvédelem Napja

2012-05-21 14:13:17

A Honvédelem Napja alkalmából a Fegyveres Testületek Nyugállományúak Klubja vacsorával egybekötött megemlékezést rendezett május 18-án.

A zászló fogadása után Kiss Imre nyá. ezredes, a klub elnöke köszöntötte a megjelenteket. A hagyományőrzés keretében a Honvédelem Napja alkalmából tisztelegtek a nyugállományú tagok és hozzátartozóik. 1848. május 21-én a honvédsereg „Dicsőséges tavaszi hadjárat” során, ezen a napon foglalta vissza Buda várár a császári csapatoktól.

Ezt a kiemelkedő történelmi napot jelölte meg a rendszerváltás kormánya a Magyar Köztársaság Honvédelem Napjává. A klub tagjai május 18-án tisztelegtek a hős honvédsereg nagyszerű győzelme előtt.

„A honvédelem még ma is a nemzet ügye, ezt így éli meg minden magyar polgár. Mivel városunkban minden katonai szervezet megszűnt, így a Fegyveres Testületek Nyugállományúak Klubjának feladata, hogy minden évben ünnepélyes keretek között megrendezzük a Honvédelem napját.” – nyilatkozta a klub elnöke.

Az esemény díszvendégei Lipták József őrnagy a Hadkieg Parancsnokság 4. sz. Békés megyei iroda vezetője és Benczúr Pál nyá. ezredes, a klub tiszteletbeli elnöke és Zahorán György nyá. ezredes, a Békéscsabai Fegyveres Testületek Nyugállományúak Klubjának elnöke voltak.

Ma van a Honvédelem Napja
Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja	Ma van a Honvédelem Napja