Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Képek | Közélet

Új helyen az Október 6-i megemlékezés

2012-10-06 13:16:17

Idén az Október 6-i a városi megemlékezés nem a történelmi emlékparkban lett megtartva, hanem Kossuth-szobor új helyén, a Kossuth és a Rákóczi u. kereszteződésében.

A megemlékezésen beszédet mondott dr. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Zalai Mihály, Orosháza város alpolgármestere. A megemlékezés keretein belül kerül sor került Horvay János restaurált Kossuth-szobrának átadására is.

Az eredetileg 1904-ben állított szobor a városközpont rekonstrukciója keretében került át mostani helyére. A szobor jobb karját most ugyanúgy Arad felé emeli vádlón, ahogyan eredeti helyén is "tette" a múlt évszázad elején!

Új helyen az Október 6-i megemlékezés
Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés Új helyen az Október 6-i megemlékezés